Barcelona

Les columnes de Puig i Cadafalch protagonitzaran les campanades de Cap d'Any a Barcelona

Les quatre columnes de Puig i Cadafalch de Montjuïc s'il·luminaran per tocar els quarts i donar pas a les dotze campanades

RedaccióActualitzat

En els últims instants d'aquest 2015, les quatre columnes de Puig i Cadafalch de Montjuïc s'il·luminaran per tocar els quarts i donar pas a les dotze campanades que marcaran l'inici del 2016 en la festa de Cap d'Any de Barcelona, que se celebrarà a l'avinguda Maria Cristina.

Per tercer any consecutiu la capital catalana organitza una festa multitudinària de Cap d'Any a l'aire lliure. Aquest any, l'espectacle, ideat per Jaume Bernadet i Comediants, comptarà amb la música, el foc, l'aigua i la llum com a protagonistes. Durant la nit, sonarà música en directe amb esperit mediterrani i regust de passat amb cançons de Jaume Sisa i Santi Arisa, entre d'altres.

En el moment culminant, just abans de les campanades, la soprano Begoña Alberdi, acompanyada del cor infantil de l'Orfeó Català, cantarà "Barcelona amb el cor", una peça composta per Manel Camp i amb una lletra que recull el moment en què el Quixot va arribar a Barcelona. D'aquesta manera, se'l vol homenatjar amb motiu de la commemoració del 400è aniversari de la seva mort el pròxim 2016.

A la mitjanit, després dels quarts, dues pantalles mostraran un rellotge de xifres romanes amb la xemeneia de la Pedrera, que donarà les dotze campanades. L'espectacle culminarà amb un piromusical de sis minuts.

Segons el Regidor d'Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom, la festa aglutinarà gent de diferents cultures.

"És una proposta molt completa, participativa, cívica, que utilitza el llenguatge de la música com a element que aglutina, que uneix i que juga amb les quatre columnes de Puig i Cadafalch, que prenen protagonisme. De fet, seran quatre columnes que deixaran de restar immòbils i cobraran vida."

La festa té un pressupost de 517.000 euros, semblant al de l'any passat, i es preveu que hi assisteiran entre 60.000 i 70.000 persones.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut