Mataró

La diada de les Santes emociona amb quatre gamma extra

Els Castellers de Vilafranca descarreguen amb èpica el 3 de 9 amb folre i l'agulla mentre que els Minyons de Terrassa completen el 2 de 9 amb folre i manilles

Actualitzat

La diada de les Santes de Mataró es presentava emocionant. Les tres colles participants, els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa, havien anunciant el 2 de 9 amb folre i manilles. Aquest últims també duien en cartera el primer 9 de 8 de la temporada i els de Vilafranca arribaven a Mataró amb la intenció d'estrenar el primer 3 de 9 amb folre i l'agulla de la temporada i descarregar el pilar de 8 amb folre i manilles.

 

Els Capgrossos de Mataró han obert plaça descarregant un magnífic i molt segur 3 de 9 amb folre, el quart de la temporada, i en segona ronda han tirat el 4 de 9 amb folre, que també han descarregat, tot i que en aquesta ocasió han hagut de treballar-lo una mica en la baixada. Amb el tres i el quatre descarregats, en tercera ronda era el moment d'afrontar el repte de la diada, el 2 de 9 amb folre i manilles. Han hagut de desmuntar-ne un peu abans que sonessin gralles, però després que el castell patís una forta sotragada mentre entraven dosos, han decidit tirar-lo avall. En la ronda de repetició han decidit deixar de banda la torre de nou i han descarregat el 5 de 8, completant així la tripleta màgica. En la ronda de pilars, han completat el pilar de 6.

Els Castellers de Vilafranca han començat forts amb el 2 de 9 amb folre i manilles. El castell ha començat a patir a l'entrada de dosos i tot i que l'han aconseguit parar durant uns segons, just quan l'anxaneta anava a col·locar-se, l'estructura ha cedit. Els verds, en ronda de repetició, han descarregat sense problemes el 3 de 9 amb folre. En segona ronda no s'han arronsat i han decidit atacar el 3 de 9 amb folre i l'agulla, que ja van intentar en aquesta diada, sense èxit, l'any passat.

Aquest cop, però, la plaça de Santa Anna sí que ha pogut veure descarregat per primer cop aquest castell, que els verds han hagut de lluitar de valent i que, en algun moment, fins i tot  semblava que no arribaria a carregar-se:

En tercera ronda no han volgut arriscar, pensant en la diada de Vilanova de dissabte vinent, on volen portar-hi el 3 de 10 amb folre i manilles. Han optat pel 4 de 9 amb folre, que han descarregat sense complicacions. En ronda de pilars, però, han tornat a prémer l'accelerador, descarregant el pilar de 8 amb folre i manilles.

 

Els Minyons de Terrassa també han apostat pel 2 de 9 amb folre i manilles, un castell que ja havien carregat aquesta temporada a la seva Festa Major el passat 3 de juliol i que tenien pendent de completar. Els malves han hagut de treballar de valent en la defensa del castell, però avui han aconseguit descarregar-lo apuntant-se, a més, el primer gamma extra de la diada. En segona ronda, han decidit provar el 9 de 8 (amb tres enxanetes), un castell de llarga execució però que no els ha suposat cap problema per descarregar. En tercera ronda també s'han decantat, igual que els verds, pel 4 de 8 amb folre, i com els vilafranquins, tampoc no han tingut problemes per descarregar-lo. En la ronda de pilars han descarregat el pilar de 6, finalitzant la diada amb dos gamma extra i tot descarregat.

Per acabar la diada, les colles han aixecat diversos pilars de quatre en homenatge a la Mariona Galindo:

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut