Guissona retorna les cartes als Reis enviades fa vint anys

L'exalcalde Josep Cosconera ha guardat les cartes que els nens del poble van escriure durant el seu mandat i ara ha decidit tornar-les-hi

Judit Balcells Huguet/Àlex de BarredaActualitzat

Que la nit de Reis és màgica tothom ho sap, però l'exalcalde de Guissona Josep Cosconera encara l'ha volgut convertir en més il·lusionant. Cosconera, que va ser alcalde del municipi entre els anys 1999 i 2011, ha decidit retornar les cartes enviades als Reis que tenia guardades des de fa 20 anys.

"Espero que sigui una immensa alegria per a aquests nens i nenes de Guissona que, després de tots aquests anys, rebin la carta que van fer als Reis quan eren petits", explica l'exalcalde.

L'any 2002, l'exalcalde va començar a guardar en custòdia les cartes dels infants de Guissona i ara, amb l'ajuda de la seva neboda, Marta Cosconera, n'han pogut retornar 1.500 a unes 500 famílies. Cosconera diu que n'hi ha "unes 200 que no sabem de qui són, perquè el remitent està malament, i ho estem indagant". Cosconera, però, explica que fins i tot s'ha pogut tornar la carta als Reis d'una veïna que ara viu a Austràlia.

Cartes en custòdia

L'exalcalde destaca que és una iniciativa que no s'ha fet mai enlloc. Segons Cosconera, "en tenia la custòdia, els Reis Mags me les van donar i ja tocava tornar-les". 

"La vigília de Reis em dedicava a llegir totes les cartes i feia el discurs des del balcó de l'Ajuntament abans de la cavalcada a partir del que havien demanat i hi deia portaran per a l'Adrià, l'Antonio... i tots els infants estaven pendents a veure si deien el seu nom", explica.

Hi ha desitjos com "que no hi hagi guerres i que tots els nens del món tinguin regals" i peticions ben concretes i pròpies de Guissona com tractors o camions del bonÀrea.


Un record d'infantesa

L'exalcalde de Guissona destaca que a ell també li hauria agradat rebre una carta de la infantesa.

Per a ell, el dia de Reis era la jornada més important de l'any. Així, afirma que quan les llegia "eren els records que jo tenia d'infant quan jo portava la carta amb la mare i la deixava a la bústia i l'endemà sortirà al balcó i trobava tots els regals".

A més de retornar la carta, Cosconera també ha adjuntat a l'interior del sobre una altra carta amb una explicació dels motius pels quals ho ha fet.

 

ARXIVAT A:
Nadal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut