La piscina de l'Aquarama del zoo de Barcelona
La piscina de l'Aquarama no es fa servir des de fa set anys (Viquimèdia/Marb CC 3.0)

El Zoo de Barcelona enderrocarà l'Aquarama per construir-hi una reserva d'animals

Va ser la casa de l'orca Ulisses i està en desús des del 2020, quan van traslladar els tres últims dofins a un zoo de Grècia

RedaccióActualitzat

El Zoo de Barcelona enderrocarà aquest juny l'Aquarama i en el seu lloc construirà una reserva per a animals, que s'inaugurarà a principis de l'any 2023.

Segons ha avançat Betevé, la zona, d'uns 3.000 metres quadrats, es destinarà a encabir-hi animals de diferents espècies de manera temporal, quan sigui necessari en el moment que es facin reformes en altres instal·lacions.

La piscina de l'Aquarama està tancada al públic des del 2015 i les instal·lacions estan en desús des del 2020.


Habitatge de l'orca Ulisses

L'Aquarama van ser l'habitatge de l'orca Ulisses, que va actuar per última vegada al zoo el 30 de gener de 1994 i amb els anys es va convertir en un dels animals més emblemàtics del parc.

Va créixer i el recinte li va quedar petit, motiu pel qual la van haver de traslladar el febrer de 1994 en avió al Sea World San Diego, als Estats Units.

L'orca Ulises a l'Aquarama de Barcelona
L'orca Ulisses es va haver de traslladar perquè l'espai li va quedar petit

L'espai també va ser l'habitacle de dofins, foques i lleons marins. Els tres últims dofins van marxar el juliol de 2020 i els van traslladar a l'Attica Zoological Park d'Atenes, a Grècia.

A finals de 2016, davant les conclusions d'un grup d'experts sobre el futur del Zoo, es va prendre l'acord polític de no ampliar ni construir un nou delfinari a Barcelona perquè la ciutat quedés lliure de cetacis en captivitat.

Va ser arran d'aquesta decisió que es va haver de buscar un nou destí per als animals.


El delfinari també s'enderrocarà

A part de l'Aquarama, també està previst enderrocar el delfinari, que està en desús des que van marxar els darrers dofins. Està previst enderrocar-lo d'aquí a tres o quatre anys i, de moment, es desconeix què s'hi farà.

Es tracta d'un espai particular, ja que hi arriba la canonada d'aigua de mar, necessària per a algunes espècies que viuen al parc.

Aquests canvis reflecteixen un canvi de model del Zoo de Barcelona, que està centrat que els animals visquin en condicions semblants a les dels seus hàbitats naturals i en què els espectacles queden en un segon pla.  

 

ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona
Anar al contingut