Els tres dofins traslladats son el Nuik, el Tumay i el Blau

Traslladen els tres últims dofins del Zoo de Barcelona a un parc zoològic d'Atenes

L'Ajuntament de Barcelona va aprovar que la ciutat quedés lliure de cetacis en captivitat

Actualitzat

Els tres últims dofins que hi havia al Zoo de Barcelona ja n'han marxat i els han traslladat a un parc zoològic d'Atenes. Han arribat aquest diumenge a la tarda amb un equip de cuidadors de Barcelona, que els garantirà la correcta adaptació a les noves instal·lacions i al nou grup d'animals.

Motius del trasllat

A finals del 2016, davant les conclusions d'un grup d'experts sobre el futur del Zoo es va prendre l'acord polític de no ampliar ni construir un nou delfinari a Barcelona, i de buscar un nou destí per als animals.

Aquell mateix any, dos dels dofins van ser traslladats a l'Oceanogràfic de València, on s'han adaptat perfectament i estan integrats totalment al grup.

Els tres dofins traslladas, el Nuik, el Tumay i el Blau formen part del Programa Europeu d'Espècies en Perill d'Extinció de l'Associació Europea de Zoo i Aquaris (EAZA).

 

El trasllat s'ha fet en un avió de càrrega especialment preparat i condicionat per a l'ocasió. El vol s'havia ajornat pel coronavirus. Els entrenadors han treballat en els últims mesos amb els animals per preparar-los per al trasllat.

Una vegada arribats al destí, els dofins han estat allotjats en unes piscines d'aclimatació on descansaran fins a la unió amb la resta de dofins.
Una empresa especialitzada, la mateixa que, el 1994, va traslladar l'Orca Ulisses des de Barcelona al Sea World de San Diego s'ha encarregat del trasllat.

El Nuik, el Tumay i el Blau són els tres últims dofins que han viscut a Barcelona. El Blau, de 21 anys, era el mascle més gran i el dominant del grup, amb un caràcter conciliador i pacient.

El Tumay, amb 17 anys, és el seu germà, i té un caràcter més inquiet i és molt curiós davant les noves situacions. Per acabar, el Nuik era el benjamí del grup, amb 7 anys, fill del Blau i l'Anak, que era la matriarca del grup.

 

 

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut