Les geishes entretenen els seus clients amb danses i jocs tradicionals (Unsplash/Jay)

El barri de les geishes de Kyoto vol fer fora el turisme paparazzi: "No és un parc d'atraccions"

Al districte de Gion de la ciutat japonesa es posaran cartells per prohibir que els turistes entrin als carrerons privats

El districte de Gion de la ciutat japonesa de Kyoto és conegut sobretot per les seves geishes i això atrau tants turistes estrangers que les autoritats han decidit posar-hi límits per frenar les molèsties als veïns. "Gion no és un parc d'atraccions", resumeixen.

A partir de l'abril, els turistes no podran accedir als carrerons privats i es posaran cartells per advertir-ho en anglès, japonès i potser en xinès. "No volem fer això, però estem desesperats", ha dit Isokazu Ota, responsable del Consell del Districte Sud de Gion.

El carrer principal de Gion, Hanamikoji, continuarà obert als turistes. "No els podem dir que no caminin ni facin fotos als carrers públics del barri, però sí que volem demanar que respectin els espais privats", ha afegit.

En aquest districte estan cansats del que ells anomenen paparazzis de geisha o de maiko (aprenent de geisha), és a dir, turistes que persegueixen aquestes dones quan surten pels carrers estrets del barri, d'un o dos metres d'amplada. Es fiquen en vies privades i s'acosten a les cases, els establiments o altres espais particulars per fotografiar-les o gravar-les en vídeo.

Els carrers estrets per on passen les geishes s'omplen de turistes que les persegueixen (Pexels/Satoshi Hirayama)

Alguns mitjans japonesos han informat que hi ha hagut incidents amb alguns turistes, com quan el quimono d'una maiko que va acabar trencat o una burilla va cremar la roba d'una altra.


Artistes de l'entreteniment

Tot i que és freqüent confondre-les amb prostitutes, les geishes són dones entrenades en arts tradicionals de l'entreteniment nipó, que distreuen els clients amb danses, actuacions musicals o jocs japonesos.

El districte de Gion de Kyoto, originari de l'era Sengoku (segles XV-XVI), és el bressol de les més apreciades del país.

"Ja abans de la covid hi havia molt turisme a la zona i es veien molts paparazzis d'aquesta mena. Llavors ja vam demanar que s'evitessin comportaments com fer fotos en espais privats", ha explicat Isokazu Ota, que representa una associació que integra unes 300 famílies i empreses del barri.

"Després de la covid, hi torna a haver molta gent i sembla que el que demanàvem s'ha oblidat", lamenta.

Kyoto, una ciutat d'1,4 milions d'habitants, va rebre 43,6 milions de turistes el 2022, un fort repunt després dels anys de la pandèmia, tot i que encara per sota dels 53,25 milions de visitants que va registrar el 2019.

 

ARXIVAT A:
TurismeJapó
Anar al contingut