L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (ACN)
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (ACN)
Barcelona

Colau: "Els resultats de l'1-O no poden ser un aval per proclamar la independència"

L'alcaldessa de Barcelona reitera que la sortida a la crisi de Catalunya no passa ni per declarar la independència ni per aplicar l'article 155 de la Constitució

Actualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que no declari la independència de Catalunya en el ple del Parlament d'aquest dimarts.

"En el context actual, els resultats de l'1 d'octubre no poden ser un aval per proclamar la independència."

En una declaració institucional, Colau ha assenyalat que el referèndum de l'1-O "ha obert una finestra d'oportunitat" per al diàleg, i ha instat tant el govern català com l'espanyol a no prendre "cap decisió més que pugui suposar dinamitar" unes converses entre les parts. "Ara, aquest és l'acte més valent que poden fer", ha conclòs.

Colau ha afirmat que és conscient que Puigdemont va assumir un compromís amb l'electorat, però ha afegit que una DUI trencaria la cohesió social:

"Estem en un moment excepcional i cal pensar en el conjunt del país i no precipitar-se. No ens podem permetre posar en perill la cohesió social i les institucions catalanes, tal com estan demanant les principals organitzacions sindicals, el món empresarial i diferents entitats de la societat civil."

 

L'alcaldessa ha remarcat que ella s'implicarà en un escenari de "diàleg i mediació internacional".

Colau ha apel·lat també el president espanyol, Mariano Rajoy, per demanar-li que no suspengui l'autonomia de Catalunya i que faciliti el restabliment de la normalitat institucional:

"Li demano que descarti aplicar el 155. I que reverteixi de manera immediata la intervenció actual de les institucions catalanes i que retiri els efectius policials desplaçats de forma extraordinària a Catalunya. Per obrir un espai de diàleg, cal recuperar la normalitat institucional."

 

Colau també ha traslladat la crida al diàleg a la resta de força polítiques, i en especial al PSOE, per demanar-los que abracin un diàleg sense condicions.

"A hores d'ara existeixen les majories parlamentàries necessàries per fer efectives aquestes vies de diàleg."

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut