"Estiu 1993"
"Estiu 1993"

"Estiu 1993", amb participació de TV3, millor òpera prima de ficció iberoamericana als Premis Platino

La producció "Estiu 1993", amb participació de TV3, ha estat guardonada com a millor òpera prima de ficció iberoamericana en la cinquena edició dels Premis Platino del Cinema Iberoamericà, a Mèxic.

La cinquena edició dels Premis Platino de Cinema Iberoamericà ha guardonat la producció de Carla Simón "Estiu 1993" amb el premi a la millor òpera prima de ficció iberoamericana. La pel·lícula, protagonitzada per Laia Artigas, Paula Robles, Bruna Cusí i David Verdaguer, entre d'altres, ha estat premiada en diversos festivals, dels quals destaca la Berlinale, els Goya o el FIC-CAT. És una producció d'Iniciafilms, coproduïda per Avalon PC, amb la participació de TV3, TVE i la col·laboració de Media, l'ICAA i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La gala de lliurament es va celebrar el 30 d'abril al Teatre Gran Tiachco del Parc Xcaret (Riviera Maya, Mèxic). Els Premis Platino del Cinema Iberoamericà s'han erigit, en només cinc anys, en el gran esdeveniment de promoció internacional, foment i suport del cinema iberoamericà.

Sinopsi
Explica la història de la Frida, una nena que ha d'aprendre a encaixar en un nou món rural mentre afronta la pèrdua de la seva mare. Durant aquest primer estiu junts, la Frida, l'Esteve (oncle), la Marga (tieta) i l'Anna (cosina), la seva família adoptiva, s'aniran descobrint. L'Esteve i la Marga han d'aprendre a estimar la nena com si fos la seva pròpia filla. La Frida, aparentment, accepta la nova situació, ràpidament els anomena papa i mama, però li costa més acceptar la seva nova germana, l'Anna. Malgrat que l'Anna l'estima amb devoció des del primer dia, la Frida té sentiments contradictoris amb la petita. Tots quatre han de transformar les seves relacions. No serà fàcil per a ningú reorganitzar el nou nucli familiar.

 

Fitxa tècnica i artística:
 

Direcció i guió: Carla Simón Pipó
Producció executiva: Valérie Delpierre i María Zamora
Productora delegada TVC: Cruz Rodríguez
Intèrprets: Laia Artigas (Frida), Paula Robles (Anna), Bruna Cusí (Marga), David Verdaguer (Esteve), Isabel Rocatti (àvia de la Frida) i Fermí Reixach (avi de la Frida), entre d'altres.
Direcció de fotografia: Santiago Racaj
Música: Ernest Pipó i Pau Boïgues

 

tv3.cat/ficcio-i-cinema

Anar al contingut