Barcelona

El PSC oficialitza el nomenament de Maria Badia com a cap de llista per a les europees

El consell nacional del PSC ha aprovat que Maria Badia sigui la cap de llista dels socialistes catalans per a les properes eleccions europees, i l'històric dirigent socialista Raimon Obiols serà el número dos. El primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ha dit sobre la candidata del seu partit que és l'única dona que va com a cap de llista, i l'única que va votar la Constitució Europea, una cosa que no van fer Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC) i Raül Romeva (ICV-EUiA).

Actualitzat
En la seva intervenció al Consell Nacional del PSC, Montilla ha contraposat els socialistes catalans amb la resta de partits, que "plantegen les eleccions en termes de política catalana" i no treballen per "millorar Europa", sinó per traslladar "els seus problemes" a l'àmbit europeu.

Perfil

La trajectòria política de Badia està estretament lligada a la de Raimon Obiols. Quan l'ara eurodiputat era el primer secretari del PSC i aspirant a la Generalitat, Maria Badia li coordinava el gabinet. Després va encarregar-se de la Secretaria de la Presidència del Parlament, en l'etapa de Joan Reventós.

Aquestes funcions internes, les ha combinat amb càrrecs de partit en matèria internacional. Va tenir responsabilitats a la Secretaria Internacional del PSOE i, des de fa nou anys, és la titular d'aquest àmbit a la direcció del PSC.

Maria Badia es va estrenar com a europarlamentària fa cinc anys, a les últimes eleccions europees. Li ha tocat dedicar-se a qüestions d'ensenyament i, en clau catalana, ha plantejat diferents iniciatives sobre llengua.
Anar al contingut