Barcelona

Treball aprova amb condicions l'ERO de Seat

El Departament de Treball ha autoritzat parcialment l'expedient de regulació d'ocupació de Seat. La Generalitat entén que les causes al·legades per l'empresa justifiquen la mesura, però reclama que els treballadors afectats passin menys de dos mesos a casa i que esgotin la seva bossa d'hores. L'expedient afectarà més de 5.000 llocs de treball.

Actualitzat
El govern ha autoritzat l'empresa Seat de Martorell a procedir a la suspensió temporal de contractes sol·licitada el passat 3 d'octubre. Treball entén que les baixades de vendes justifiquen la mesura. D'aquesta manera, entre aquest mes de novembre i el juliol de l'any que ve, Treball autoritza l'empresa a suspendre temporalment els contractes de 750 treballadors durant 212 dies, 750 treballadors més durant 50 dies i 3.750 treballadors més entre 5 i 19 dies.

Esgotar la bossa d'hores

De tota manera, la Conselleria obliga que aquells treballadors a qui l'empresa encara deu hores les esgotin abans que el seu contracte quedi suspès.

No perjudicar la pensió de jubilació

En la mesura que sigui possible, la regulació d'ocupació es durà a terme amb treballadors que s'hi acullin voluntàriament i no s'aplicarà als majors de 53 anys, perquè no els perjudiqui a efectes del còmput de la pensió de jubilació.

Defensar la prestació d'atur

De la mateixa manera, quedaran exclosos de l'expedient els empleats que treballin a l'empresa des de fa menys d'un any, per evitar que hi hagi persones amb el contracte en suspensió i sense rebre prestació d'atur. Per reduir l'impacte de l'expedient, l'empresa s'ha compromès a complementar la prestació d'atur que rebran els treballadors fins a assolir un 80% del sou.
Anar al contingut