Jonas Vingegaard ha guanyat amb tota autoritat la prèvia del Tour
Ciclisme

Vingegaard s'exhibeix al Dauphiné

El danès Jonas Vingegaard arribarà al Tour ben preparat per intentar repetir la victòria de l'any passat

Arcadi AlibésActualitzat

El Critèrium del Dauphiné és considerat tradicionalment com un banc de proves per als aspirants al Tour, encara que alguns es decanten pel Tour de Suïssa i d'altres, com el mateix Tadej Pogacar, prefereixen preparar-se sense competir.

En aquesta edició del Dauphiné, Jonas Vingegaard s'ha passejat i no ha tingut rival, fet que fa pensar que arribarà en plena forma al Tour, que comença a Bilbao el dia 1 de juliol. De totes maneres, el vencedor del Tour 2022 ha dit que encara li falta una mica per estar al cent per cent.

L'última etapa, que s'acabava amb una dura ascensió a La Bastille, prop de Grenoble, l'ha guanyada l'italià Giulio Ciccone, l'últim supervivent de l'escapada del dia. Vingegaard, com en totes les etapes de muntanya, ha deixat enrere els seus rivals i ha entrat tot sol, a 23 segons de Ciccone.

En la general final, el danès s'ha imposat amb un avantatge de 2 minuts i 23 segons sobre Adam Yates, mentre que el tercer graó del podi l'ha ocupat Ben O'Connor, a 2 minuts i 56 segons.

Comença la Volta a Suïssa

I aquest diumenge ha començat el Tour de Suïssa, amb la victòria del suís Stephan Küng a la contrarellotge inicial, per davant de Remco Evenepoel.

La prova es pot veure cada dia en directe pel canal Esport3.

Anar al contingut