Emiliano Sala amb la samarreta del Cardiff City (@cardiffcityfc)
Futbol

Un cúmul de negligències va causar l'accident d'avió en què va morir Emiliano Sala

S'han fet públiques les investigacions al voltant del tràgic accident que va tenir el futbolista argentí el mes de gener del 2019

Actualitzat

Les investigacions al voltant de l'accident d'avió en què va morir Emiliano Sala s'han fet públiques aquest divendres. El futbolista argentí feia el trajecte Nantes-Cardiff per incorporar-se al seu nou equip. Durant el viatge, sota una intensa tempesta, el pilot de l'avioneta "va perdre el control mentre feia un gir manual" .

"Posteriorment, l'aeronau va tenir una ruptura en ple vol mentre maniobrava a una velocitat aèria significativament superior a la velocitat de maniobra que marcava el seu disseny."

 

Com a conseqüència d'aquest trencament, l'informa apunta que és molt probable que l'habitacle del pilot i el passatge s'omplís de monòxid de carboni i el model d'avioneta no portava un sistema de detecció, fet que devia provocar la intoxicació de les persones que hi viatjaven, ja que es tracta d'un gas que no fa olor, no té color i és letal.

Per últim, l'informe considera que hi va haver dues negligències més abans que l'avioneta s'enlairés:

"Ni el pilot ni l'aeronau tenien les llicències o els permisos necessaris per operar comercialment. Fletar aeronaus que no tenen llicència per al transport comercial, els anomenats 'xàrters grisos', posa vides en perill".

 

 

Anar al contingut