Les anelles olímpiques, en un entorn visualment gèlid (Reuters)
Pequín 2022

Els Jocs Olímpics queden inaugurats amb una acolorida cerimònia inaugural

Marcats per la pandèmia i el boicot diplomàtic d'alguns països, els jocs de Pequín es posen oficialment en marxa

Actualitzat

Tot i que algunes proves de classificació ja s'havien disputat en dies previs, la cerimònia inaugural ha marcat el tret de sortida oficial dels Jocs Olímpics d'hivern. Uns Jocs que tiren endavant condicionats tant per l'amenaça de la covid-19 com pel boicot diplomàtic d'alguns països.

Tot i aquests obstacles, la cerimònia inaugural, organitzada pel cineasta Zhang Yimou, s'ha desenvolupat de forma vistosa a l'estadi del Niu d'Ocell de Pequín, el mateix que va acollir l'any 2008 la cerimònia inaugural dels Jocs d'estiu.

Focs d'artifici a l'estadi del Niu d'Ocell de Pequín
Focs d'artifici a l'estadi del Niu d'Ocell de Pequín. (Reuters)

El president xinès,  Xi Jinping, ha oficialitzat l'inici dels jocs mentre que el president del COI, Thomas Bach, ha dit que aquests jocs obren un nou capítol en la història de l'esport i ha reclamat als dirigents de la política mundial que donin una oportunitat a la pau i que respectin la treva olímpica mentre hi hagi competició.  

Els catalans Queralt Castellet i Ander Mirambell han exercit de banderers per a la delegació espanyola en la cerimònia.

Queralt Castellet i Ander Mirambell encapçalant la delegació espanyola (Reuters)

 

Els 3.000 esportistes que hi participaran han de seguir unes estrictes mesures sanitàries per mirar d'evitar la propagació de la pandèmia en la bombolla olímpica. 

La primera esportista catalana que competirà serà l'esquiadora de Ribes de Freser, Núria Pau dilluns, dia 7, a la prova femenina del gegant d'esquí alpí.

Durant dues setmanes es repartiran 109 medalles en 7 esports diferents i 15 disciplines distrtibuides en tres seus.

Grans mesures de seguretat

Hi ha mesures de seguretat extraordinàries  per combatre el coronavirus. A tall d'exemple, només podran accedir als estadis, pavellons i pistes les persones que hagin rebut una invitació. Sense entrades ni aforaments per al públic en general.

La covid-19 no és l'única amenaça d'uns Jocs que han tingut el boicot diplomàtic d'alguns països per la violació dels drets humans a la Xina, entre els quals els Estats Units, el Regne Unit, el Canadà i Austràlia.

La Xina ha invertit 80.000 milions en infraestructures, amb l'inconvenient que no tenen neu i l'han de fabricar amb canons. Els Jocs s'acabaran el 20 de febrer.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut