Marc Casadó el dia del seu debut amb el primer equip, el passat estiu a Olot
Marc Casadó el dia del seu debut amb el primer equip, el passat estiu a Olot
Barça

Qui és Marc Casadó, el nou lateral escollit per Xavi i volgut per la Premier

El seu entrenador al filial, Rafa Márquez, s'identifica amb aquest vallesà de 19 anys amb cor de mig centre i fusta de lateral

Redacció Esport3Actualitzat

És la cara nova de la llista del Barça a Mallorca, el segon lateral dret que Xavi tindrà a la seva disposició dissabte, després del recuperat Sergi Roberto. Però qui és l'escollit Marc Casadó?

Nascut a Sant Pere de Vilamajor (Vallès Oriental) fa 19 anys, juga al Barça des dels 13, després de formar-se a l'equip del seu poble, al Sant Celoni, al Granollers i a la Damm. Actualment forma part del Barça Atlètic entrenat per Rafa Márquez. Quan li han preguntat per ell, el tècnic mexicà ha reconegut que es veu reflectit en la manera de viure i entendre el futbol de Casadó.

Migcampista per naturalesa, fusta de lateral

La gran curiositat que es pot explicar de Casadó és que, en realitat, és pivot. Xavi, però, en aquest migcampista per naturalesa --amb el filial juga de mig centre-- hi veu un lateral dret. El va provar a Olot, durant la pretemporada, en el debut del jugador amb la primera plantilla i li va generar una bona impressió. Fins al punt que després se'l va endur a la gira nord-americana, on va tenir minuts contra l'Inter de Miami i la Juve.

El que més destaca el cos tècnic és que és un futbolista molt intel·ligent i competitiu. Quan exerceix de lateral, surt a la llum la seva capacitat per entendre el joc i dominar els conceptes defensius. Pot anar molt bé en una defensa de tres, una de les 5 alternatives que l'entrenador egarenc té en compte per a Son Moix. Això sí, el veu com un lateral curt.

Un futbolista diferent volgut per equips anglesos

Com a persona, gent del seu entorn el veu com un jugador que s'allunya molt del prototip de futbolista. Subratllen sobretot la humilitat que té, una persona molt del seu poble, amb un entorn familiar sa, que suma al vestidor. En definitiva, un jugador centrat que toca de peus a terra.

Casadó és, doncs, dels que agrada als tècnics. Als d'aquí i als de la Premier League. Diversos equips anglesos van interessar-se en el darrer estiu pel nou recurs de Xavi a la banda dreta. La resposta del club blaugrana i del vilamajorenc, però, va ser allargar el seu contracte com a culer, que expirava el juny passat, fins al 2024.

Anar al contingut