Holger Rune celebra la victòria contra Tsitsipas
Holger Rune celebra la victòria contra Tsitsipas
tenis

Qui és Holger Rune, l'Alcaraz danès i gran sorpresa de Roland Garros

El jove tenista de 19 anys acabats de fer ha eliminat l'últim finalista del Gran Slam francès, el grec Stefanos Tsitsipas

Redacció Esport3Actualitzat

Un nou nom s'ha afegit a la llista de tenistes joves però sobradament preparats que encapçala Carlos Alcaraz, número 6 del món. Roland Garros ha viscut aquest dilluns la posada de llarg d'una nova estrella emergent. El danès Holger Rune, també de 19 anys com el murcià --de fet va néixer 6 dies abans que ell, la primavera del 2003--, ha eliminat l'últim finalista del Grand Slam francès, el grec Stefanos Tsitsipas, en quatre sets i tres hores de partit: 7-5, 3-6, 6-3 i 6-4.

Dinamarca mai havia tingut un professional de la raqueta capaç d'arribar als quarts de París. Però Rune, que s'enfrontarà al noruec Casper Ruud per un lloc a les semis, no és un desconegut a la terra batuda parisenca. Va ser campió junior el 2019 i tot just viu la seva segona temporada de professional. Un any de contínua progressió en què ha aconseguit el seu primer torneig professional, el 250 ATP de Munic. Ja és el 40 del rànquing mundial i anirà a dormir havent guanyat el número 4, Tsitsipas.

A banda del seu desvergonyiment, físicament les semblances entre Rune i Alcaraz també existeixen. El mosqueter danès només és tres centímetres més alt (188 centímetres a 185), mentre que el d'El Palmar és 5 quilos més àgil (72 quilos a 77). També comparteixen simpaties futbolístiques: l'ídol del de Copenhaguen és Cristiano Ronaldo, mentre que l'espanyol és un madridista confés.

El "Big Three" de Nadal, Federer i Djokovic necessitarà un relleu aviat, els "Young Two" demanen pas.

Anar al contingut