champions league

Quants milions s'embutxaca el Barça amb el pas als quarts de la Champions

Superar els vuitens i ingressar el premi econòmic de passar a quarts estava inclòs al pressupost anual del club

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça es jugava, contra el Nàpols, molt més que el simple fet de ser als quarts de final de la Champions. El partit era essencial per complir amb el pressupost previst en concepte d'ingressos provinents de la competició europea, que confiaven en passar de vuitens. La calculadora del club blaugrana respira alleujada amb la classificació.

Parlant de xifres concretes, abans del partit d'aquest dimarts el Barça ja havia ingressat un total de 36 milions d'euros pels resultats obtinguts en la Champions League 23-24.

En primer lloc, es va assegurar 15,64 milions d'euros per disputar la fase de grups. La suma de les quatre victòries obtingudes en aquesta primera fase va proporcionar 11,6 milions més. Una quantitat a la que se li han d'afegir 9,6 milions per classificar-se per a vuitens com a primers de grup.

 

Amb 36 milions al sarró, el conjunt barcelonista vol continuar inflant els guanys per millorar econòmicament. Els premis van augmentant proporcionalment a les rondes que es vagin passant i avançar als quarts de final es traduirà en sumar 10,6 milions a la caixa del club. En total, el Barça ja ha tingut 47 milions de guanys en aquesta Lliga de Campions.
 

Un pas més per al Mundial de Clubs

D'altra banda, amb la classificació el Barça fa un pas més de tots els que ha de donar si vol ser al nou Mundial de Clubs de 2025 i embutxacar-se 50 milions d'euros per disputar-lo. Quin és el següent pas de la carambola? Ara el club culer necessitaria arribar a les semifinals i que l'Atlètic de Madrid perdés la seva eliminatòria amb l'Inter de Milà.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut