El Camp abans d'un partit de Lliga contra el Reial Madrid
El Camp Nou abans d'un partit de Lliga contra el Reial Madrid
BARÇA

Tsunami Democràtic assegura mobilitzacions per al Barça-Madrid: "El clàssic el jugarem tots"

El Reial Madrid viatjarà el mateix dia del partit i des del club blanc es tem no poder arribar amb l'autocar al Camp Nou

Actualitzat

"El Clàssic el jugarem tots". Amb aquestes paraules finalitza el comunicat que Tsunami Democràtic ha emès a les xarxes socials aquest divendres a la tarda on planteja fer mobilitzacions sense entrar en els detalls de quines accions en concret estan planejant. Senzillament es fa una crida a tota la ciutadania a que es reservi la data del 18 de desembre i que es desplaci a Barcelona per tal de participar-hi.

L'objectiu, en paraules de Tsunami Democràtic, és perquè "cal seure i parlar sobre llibertat, drets fonamentals i l'autodeterminació de Catalunya". 

 

Quan només falten 20 dies per al clàssic, el diari Marca destapa que el Reial Madrid està inquiet perquè no ha rebut cap comunicació oficial sobre les mesures de seguretat que els Mossos d'Esquadra desplegaran el 18 de desembre. El clàssic es jugarà a les 8 del vespre i, per tant, l'equip blanc té pensat viatjar el mateix dia de partit i allotjar-se a l'Hotel Reina Sofia, que està a només 800 metres del Camp Nou.

Segons el diari madrileny, la sortida de l'aeroport de l'equip blanc serà directament des de la pista de l'aeroport i no per la terminal com acostuma a fer sempre el Madrid. Però la gran preocupació se centra en les garanties de seguretat per arribar a l'estadi. Els dirigents blancs temen que els CDRs bloquegin els accessos i que els Mossos d'Esquadra no puguin aconseguir que l'autocar arribi a l'estadi. Per això, proposen que s'ampliï el perímetre de seguretat fins a l'avinguda Diagonal i que només puguin accedir els espectadors que portin una entrada o els residents de la zona. També consideren adient que es creï un carril només per als autocars de la comitiva blanca.

Des del govern català, la Conselleria d'Interior sempre ha considerat que no hi havia cap necessitat d'ajornar el clàssic de l'octubre i s'ha mostrat sempre convençuda que el 18 de desembre es podrà disputar amb total normalitat.

Dins de l'estadi, l'equip de Zidane semblaria més protegit perquè la seguretat és qüestió del Barça i el club català ja s'ha compromès a garantir-la amb el Reial Madrid.

 

El partit, al voltant de dates clau

  • La Cimera del Canvi Climàtic de les Nacions Unides que s'havia de fer a Xile es farà a Madrid del 2 al 13 de desembre i es tem que molts dels activistes viatgin de Madrid a Barcelona per bloquejar el clàssic.
  • La vista a Brussel·les de la tercera euroordre dictada pel jutge Pablo Llarena contra Carles Puigdemont, en aquest cas pels delictes de sedició i malversació, s'ha fixat el 16 de desembre, dos dies abans del partit. La decisió del tribunal europeu pot marcar les mobilitzacions entorn del clàssic.

 

ARXIVAT A:
El Clàssic
Anar al contingut