Guardiola celebra el triomf a la final del Mundial de Clubs (Reuters)
Futbol

Pep Guardiola: el món als seus peus

Les xifres rècord de Pep Guardiola en la seva carrera com a entrenador

Redacció DigitalActualitzat

Pep Guardiola, s'ha proclamat campió del Mundial de Clubs amb el Manchester City, en vèncer el Fluminense (4-0). El tècnic català aconsegueix així el seu quart trofeu en aquesta competició, un rècord que cap altre entrenador ha obtingut en tota la història.

Guardiola, que mantenia l'equilibri amb Carlo Ancelotti, tots dos amb tres trofeus del Mundial de Clubs i amb dos equips diferents, ha desfet la igualada i s'ha erigit l'entrenador més vegades guardonat en aquest torneig.

Guardiola va obtenir dos èxits amb el Barça, ​​el 2009 i el 2011, i un més amb el Bayern Munic, el 2013. Ara, Guardiola afegeix als registres l'aconseguit amb el Manchester City, el primer que guanya el club anglès.

 A banda, Pep Guardiola eleva a 37 el nombre de títols aconseguits al llarg de la seva carrera com a entrenador. el de Santpedor és el segon tècnic més llorejat de la història del futbol, només superat per Sir Alex Ferguson. La diferència és que el tècnic escocès  va trigar 37 anys a guanyar tots els seus títols (de 1976 a 2013) 

L'impressionant palmarès de Josep Guardiola

 

Aquest any 2023 ha aconseguit que un club anglès triomfés en cinc competicions en un mateix curs: la Premier League, la Copa d'Anglaterra, la Lliga de Campions, la Supercopa d'Europa i ara el Mundial de Clubs. Només se li va resistir, per aconseguir el sextet, la Supercopa anglesa -Community Shield- que va aconseguir l'Arsenal després de vèncer per penals. 

Anar al contingut