Nouhalia Benzina, la primera futbolista a portar el hijab al Mundial
Nouhaila Benzina, única de la seva selecció que manté la tradició islàmica (EFE)
Futbol

Nouhalia Benzina, la primera futbolista a portar el hijab al Mundial

És una imatge inèdita, ja que el seu ús va estar prohibit per la FIFA del 2007 al 2014, segons la institució, per motius de seguretat

Redacció Esport3Actualitzat

Nouhalia Benzina, internacional amb la selecció femenina de futbol del Marroc, una de les debutants en aquest mundial, s'ha convertit en la primera dona a portar el hijab en una cita mundialista, després que la FIFA finalment en permetés l'ús.

La FIFA va prohibir l'ús del hijab del 2007 al 2014, ja que es considerava que era un risc per a la salut de les jugadores jugar a futbol portant un vel.

Benzina milita a les files de la FAR (Associació Esportiva de les Forces Armades Reials de Rabat) i sempre vesteix el hijab als partits de la Lliga marroquina, així com als entrenaments.

Encara que les seves companyes no l'utilitzen, ella manté la tradició islàmica i apareix amb la peça a les fotos oficials del torneig.

Benzina no va disputar cap minut en el primer partit contra Alemanya, però va sortir com a titular contra la República de Corea i va ser al terreny de joc durant tot el partit.

El duel ha acabat amb victòria del Marroc (1-0) contra les asiàtiques i els permet seguir optant al pas a vuitens.

ARXIVAT A:
Mundial Femení
Anar al contingut