Nadal, amb el 14è trofeu de Roland Garros (Reuters)
Tenis

Nadal, campió de Roland Garros per 14a vegada

El rei de la terra batuda no ha donat opció al seu "alumne" Casper Ruud, a qui ha superat còmodament (6-3, 6-3, 6-0) per certificar el 22è Grand Slam de la seva carrera. Ara en té dos més que Djokovic i Federer

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Nadal ha sortit fort i de seguida s'ha posat al capdavant amb un 2 a 0 que semblava indicar un primer set aparentment senzill. Però Ruud, l'alumne més avantatjat de l'acadèmia de tenis del manacorí, ha reaccionat i ha trencat el servei del mestre. Però no ha pogut mantenir-ho i Nadal s'ha avançat 3 a 1, amb un segon trencament de servei. El set s'ha normalitzat a partir d'aquell moment. Tant l'un com l'altre han portat la iniciativa cada cop que han servit i Nadal ha acabat segellant el parcial per 6 a 3, en 49 minuts.

El segon set no ha començat gaire bé per al manacorí. El seu rival ha aprofitat algunes indecisions i errors de Nadal --com una pujada a la xarxa precipitada i una doble falta quan perdia 0 a 40-- per posar-se amb 1 a 3 i servei que obligava al rei de la terra batuda a intentar, una vegada més, la remuntada.

Ruud és un jugador molt sòlid, impassible, i de moment estava portant molt bé el fet de jugar contra el seu ídol tenístic de tota la vida, i, a més, en el seu jardí particular: la pista Philippe Chatrier, la central de Roland Garros. Però amb aquestes credencials no n'hi havia prou. Nadal, igual que en el primer set, ha contestat l'intent del noruec recuperant el servei immediatament i. I no només això.

Al cap de dos jocs Nadal ja tenia 4 a 3 a favor i servei pel 5 a 3. Ruud havia gosat desafiar la "bèstia" al seu terreny i ho ha acabat pagant amb escreix. El cinquè joc consecutiu guanyat per Nadal ha suposat un nou 6 a 3 per al balear. A més a més, el desenllaç del parcial, l'últim punt, ha arribat de la manera més dolorosa per a Ruud: en forma de doble falta.

Amb dos sets a zero, remuntar-li el partit a Nadal era una tasca pràcticament impossible per a Casper Ruud. Per a ell i per a qualsevol. De les 259 vegades anteriors en què Nadal havia estat amb dos sets a favor, havia acabat guanyant el partit 256 vegades. Demolidor.

En el tercer set les coses no han canviat gens. S'ha vist un Nadal molt sòlid, que sabia com ningú què ha de fer exactament en cada moment i executant els seus cops amb una precisió total. El mestre no ha deixat que l'alumne aprovés l'assignatura definitiva. Haurà d'"estudiar" més. En tot cas. Nadal ha estat molt superior i en el tercer parcial no ha tingut pietat del jove noruec. Ràpidament s'ha posat 3 a 0. I la resistència de Ruud s'ha acabat. El manacorí ja tenia a tocar el 14è títol de Roland Garros i ha acabat arrasant sense contemplacions. Dominant gairebé a plaer amb el drive, especialment. 6 a 0 en el tercer set. Una autèntica exhibició, vaja. Per al noruec el consol és que la seva brillant actuació en tot el torneig el farà pujar al 6è lloc del rànquing, la seva millor classificació fins ara. Nadal continuarà en el quart lloc.

La victòria, a més, ha convertit Rafa Nadal en el campió més veterà del torneig, amb 36 anys i 2 dies. El rècord anterior de campió veterà ha durat 50 anys. El tenia Andreu Gimeno, que va ser el campió del torneig amb 34 anys, el 1972.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anar al contingut