tenis taula

Mor als 34 anys Josep Francesch "Pepenko", entrenador i col·leccionista de tenis taula

Dol al tenis taula català per la pèrdua d'una figura molt vinculada al Borges TT

Redacció Esport3Actualitzat

El tenis taula català està de dol. El vimbodinenc Josep Francesch Ribalta, figura molt vinculada al Borges TT, club on exercia com a entrenador de la categoria infantil, ha mort aquest dimarts als 34 anys després de no haver pogut superar les lesions provocades per un accident de trànsit. "Pepenko", el sobrenom de Francesch, tornava d'entrenar el 25 d'abril passat quan el vehicle que conduïa va topar amb un senglar.

Francesch havia fet d'analista en algunes transmissions d'Esport3, l'última fa un parell de mesos coincidint amb les semifinals de l'Europe Cup entre el seu equip de l'ànima i el Wiener Neustadt austríac, però, si per alguna faceta era conegut, era per ser un dels col·leccionistes més importants del tenis taula, si no el que més. El 2020, l'espai Esports360 li va dedicar aquest reportatge en què mostrava les samarretes i pilotes d'una col·lecció que desava a les golfes de casa i que es trobava en procés de confirmació per part del Llibre Guinness dels Rècords.

Diumenge passat, el Borges TT li va dedicar el títol de la Superdivisió, un gest que ell mateix va agrair des de l'UCI de l'hospital. El president de l'entitat garriguenca, Enric Vall, ha definit la jornada en què s'ha sabut la mort de "Pepenko" com "el dia més trist de la nostra història". La de l'exconseller Josep Rull ha estat només una de les mostres de condol que s'han publicat a les xarxes:

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut