Joao Félix en el seu debut a El Sadar (Europa press)
Barça

L'irrisori preu que paga el Barça per Joao Félix

El portuguès sabia que l'única via per vestir de blaugrana era fer un gran esforç econòmic

Redació Esport3Actualitzat

Tots els somnis tenen un cost. Això és el que ha demostrat Joao Félix, que ha fet un gran esforç econòmic per debutar diumenge contra l'Osasuna amb la samarreta amb què somiava de petit.

Per sorpresa de tothom, el portuguès va aterrar a Barcelona l'últim dia de mercat. Atlético i Barça van arribar a un acord per una cessió d'un any sense opció de compra ni cap dret de tanteig sobre el futbolista.

El Barça es fa càrrec del seu salari, una xifra irrisòria en comparació amb el que cobrava al club matalasser. La seva fitxa, una de les més elevades de la plantilla, ascendia als 14,5 milions d'euros per temporada. En canvi, al club blaugrana, com va avançar la Cope, cobrarà 400.000 euros per temporada. És a dir, una mica més de 33.300 euros al mes.

La diferència és abismal. Per això no és estrany que Deco confessés en la roda de premsa de presentació que no s'esperava que el jugador acceptés les condicions del Barça, molt limitades a la situació econòmica que viu el club.

Al Tot Costa de Catalunya Ràdio, Laia Tudel repassa totes les dades:

 

A més a més, LaLiga ha fet els seus càlculs. Com que Joao Félix tenia un salari elevat amb l'Atlético, la competició ha assignat que el jugador computa gairebé 4 milions d'euros de fair play financer, encara que realment cobri 400.000 euros.

Un win-win per a Barça i Atlético

L'Atlético, per la seva banda, també hi surt guanyant. No només en l'àmbit esportiu --Simeone no el volia--, sinó també en l'econòmic. El club matalasser només li ha de pagar el salari de dos mesos: al voltant dels 1,5 milions d'euros, molt lluny dels 14,5 que hauria cobrat a finals de temporada.

A més, el club ha aconseguit que el portuguès firmi una rebaixa del seu salari. Félix ha renovat dues temporades més, fins al 2029, rebaixant un 50% el seu sou, uacord que redueix la seva amortització. A més, el club veu amb bons ulls l'opció que Joao es pugui revalorar fent una bona campanya amb la samarreta blaugrana.

ARXIVAT A:
Joao Félix
Anar al contingut