L'Espanyol trenca la mala ratxa en guanyar l'Osasuna de Camacho amb un gol de Tamudo (1-0)

L'Espanyol ha trencat per fi la mala ratxa, que ja durava sis jornades, en guanyar l'Osasuna a Montjuïc (1-0). Raúl Tamudo, que havia fallat un penal a la primera part, va donar la victòria al seu equip amb un gol d'oportunisme marca de la casa. Els blanc-i-blaus haurien pogut golejar l'equip entrenat per Camacho en una bona primera part, però Luis García i Tamudo no van estar fins de cara a porteria. Els tres punts donen aire l'Espanyol, mentre que l'Osasuna continuarà cuer una setmana més.

L'Espanyol va sortir molt fort a la tova -per la pluja- gespa de Montjuïc. Nené va estar a punt de marcar en el minut cinc després de retallar el seu defensor dins de l'àrea, però el seu xut, tou i centrat, el va aturar amb facilitat Roberto. Només cinc minuts després, Nené va aprofitar un error clamorós d'Azpilicueta per plantar-se a la frontal de l'àrea petita. Roversio, una de les moltes novetats introduïdes per Camacho en l'alineació, el va abatre clarament i l'àrbitre va xiular penal. L'encarregat d'executar-lo va ser Tamudo, que ja havia fallat una pena màxima en l'últim partit a Montjuïc contra el Vila-real. En aquesta ocasió, el capità va enganyar Roberto, però el seu xut va anar directament fora. És l'onzè penal que falla Tamudo dels trenta-nou que ha llançat durant la seva trajectòria a la Lliga de Primera Divisió.

Mala punteria

Nené, el jugador més incisiu dels de Márquez en el primer tram del partit, va continuar creant perill per la banda esquerra. L'ocasió més clara de la primera part, però, va néixer de les botes de De la Peña, de qui si no. "Lo Pelat" va deixar Luis García sol a la frontal de l'àrea i l'asturià va enviar la pilota molt a prop del pal de la porteria de Roberto. Els davanters espanyolistes, amb el punt de mira desviat, no van saber treure profit del nerviosisme de la defensa navarresa en aquesta primera part. Luis García i Nené també van disposar de dues faltes en immillorable posició, però ni tan sols van xutar entre pals. L'Osasuna, en canvi, només va inquietar a pilota aturada. Una rematada de Sola a centrada de Juanma va ser la millor ocasió dels de Camacho en aquests primers 45 minuts.

Els blanc-i-blaus van continuar dominant a la represa. Tamudo, amb ganes de rectificar el seu error, va enviar la pilota al travesser en el minut 55. I només cinc minuts després, per fi, el capità espanyolista la va encertar: mal rebuig de Flaño dins l'àrea petita que aprofita el de Santa Coloma per posar la punta de la bota i batre Roberto. L'equip i el mateix Tamudo van celebrar efusivament el gol que obria la llauna. Camacho va buscar la reacció donant entrada a l'exespanyolista Pandiani, que, juntament amb Masoud, que havia entrat pocs minuts abans del gol de Tamudo, van donar més "punch" al joc de l'Osasuna.

Va ser precisament l'iranià Masoud qui va tenir l'oportunitat d'empatar després d'una errada de Kameni, però va fallar incomprensiblement. Amb aquesta victòria, l'Espanyol trenca una ratxa de sis jornades sense guanyar. L'última victòria dels blanc-i-blaus va ser el 14 de setembre a Huelva, en la segona jornada de Lliga. L'Osasuna, per la seva part, continua cuer i només coneix la derrota en els tres partits de José Antonio Camacho a la banqueta.