Ferran Reverter ha donat explicacions sobre l'Espai Barça, un projecte cabdal per al futur del club (Reuters)
BARÇA

L'Espai Barça, un projecte "crucial" que l'anterior directiva "va infravalorar"

El club demanarà als socis que l'autoritzin per demanar un crèdit de 1.500 milions d'euros per poder fer l'operació

Redacció E3Actualitzat

Projecte vital, tot i la crisi. El director executiu del Barça, Ferran Reverter, ha avançat que el Barça demanarà un crèdit de 1.500 milions d'euros per poder fer l'Espai Barça. La transformació del Camp Nou i voltants és imprescindible per reflotar el club. Per això l'entitat demanarà a l'assemblea de socis que autoritzi aquesta operació financera. La reforma del nou estadi s'enfilarà molt més del previst per la junta de Bartomeu:

"L'Espai Barça és crucial, però s'ha de refer de dalt a baix. L'anterior directiva va infravalorar-ho a l'hora de fer el pressupost -uns 600 milions- i presenta grans mancances. Pot costar 800 o 900 milions, però cal afegir-hi el nou Palau i un campus que podrien elevar el preu en 300 o 400 milions."

Reverter ha argumentat aquest increment fent una comparativa amb els nous estadis construïts arreu.

"S'han fet 35 estadis els últims anys a Europa i el preu mitjà és de 900 milions. Tot l'Espai Barça no podia valer-ne 600, tenim l'estadi més gran. Amb un 25% del pressupost només hem fet el 5% de les obres."

Per il·lustrar-ho, el CEO del Barça ha posat com a exemple el sobrecost de l'estadi Johan Cruyff a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, "que havia de costar cinc milions i ha acabat costant-ne dinou". Reverter també ha detallat l'estat precari del Camp Nou, que ha necessitat reformes urgents perquè la junta de Bartomeu va decidir millorar els seus números estalviant en les partides de manteniment:

"El Camp Nou presentava més de 900 patologies; 124 d'elles, urgents, crítiques. Hem hagut de fer un pla de xoc de més d'un milió i mig per fer-lo estadi segur i poder reobrir-lo. No fer-ho hauria estat un ridícul per al club."

Anar al contingut