Dani Olmo celebrant un gol amb el Red Bull Leipzig
Andy Bara va dur Dani Olmo a Croàcia i després al Red Bull Leipzig
Futbol

L'entramat que uneix la família Olmo, el Barça i el Red Bull Leipzig

Miquel i Dani Olmo, Moussa Wagué, Mikayil Faye, Dino Klapija, un club de la segona divisió croata... jugadors i clubs que tenen un nexe d'unió: el representant de futbolistes Andy Bara i una estructura cada cop més sòlida i fructífera

Jordi Sunyer Capella

D'entre el degoteig de talent que va patir la Masia durant la segona meitat de la dècada passada, un cas va ser particularment sorprenent: el de Dani Olmo. El terrassenc no marxava a cap dels grans d'Europa, sinó al Dinamo de Zagreb, el projecte esportiu del qual va atraure Olmo i el seu pare Miquel, un experimentat i apreciat tècnic del futbol català que havia passat pel Sabadell, el Terrassa i fugaçment pel Girona, entre d'altres. El representant que havia fet possible l'operació era un desconegut exfutbolista de categories menors que havia militat uns mesos al Logroñés: Andy Bara.

Dino Klapija, el nou fitxatge del Leipzig, en la seva etapa al New York City
Dino Klapija, el nou fitxatge del Leipzig, en la seva etapa al New York City

Bara va acabar fent equip amb el pare de Dani Olmo i amb l'excentral de l'Atlètic de Madrid Juanma López en la seva carrera com a representant; amb ells va fundar l'agència Niagara Sports i amb ells va fer possible el traspàs de Dani Olmo del Dinamo de Zagreb al Red Bull Leipzig, el gener del 2020, per 29 milions d'euros. Amb els anys, la societat ha recopilat una cartera de jugadors remarcable: Álvaro Morata (Atlètic de Madrid), Nacho Fernández (Reial Madrid), Juanmi Latasa (Getafe) o Jonathan Ikoné i Josip Brekalo (Fiorentina), entre d'altres. En el seu temps, també va representar Josko Gvardiol.

Moussa Wagué mostra el dorsal 16 que va lluir amb el Barça
Moussa Wagué va arribar al Barça també de la mà d'Andy Bara (FCBarcelona)

Amb tot, Bara ha anat diversificant els seus interessos. Recorden Moussa Wagué? És un lateral dret senegalès que el Barça va fitxar per al seu filial el 2018, després d'una temporada a l'Eupen belga. El seu representant és Andy Bara, que, acabada la seva etapa blaugrana, el va col·locar a l'HNK Gorica, un equip del campionat croat. Abans d'arribar a Europa, i a través d'un programa de detecció de l'acadèmia Aspire, Wagué va formar part del Diambars del seu país, un club-acadèmia fundat, entre d'altres, per Patrick Vieira. El mateix club d'on va sortir l'actual central del Barça Atlètic Mikayil Faye. El representant de Faye també és Andy Bara, que ha consolidat els seus vincles amb el futbol senegalès. 

Una imatge de Mikayil Faye amb el Barça Atlètic
Mikayil Faye i Dino Klapija jugaven al Kustosija de Zagreb, equip propietat, en part, de Bara (FCBarcelona)

Malgrat que el Diambars va firmar, en el seu dia, un conveni de col·laboració amb l'Olympique de Marsella, Bara va aconseguir treure Faye del Senegal per portar-lo a un altre equip. A Faye li va costar sis mesos sense jugar; Bara va denunciar el Diambars a la FIFA per haver firmat el traspàs del jugador al conjunt marsellès d'amagat del futbolista i haver-li falsificat la firma. El màxim organisme del futbol mundial va donar la raó a l'agent i Faye va acabar fitxant pel NK Kustosija de Zagreb, de la segona divisió croata, que l'estiu passat va vendre el central al Barça per un milió i mig d'euros més variables. Un dels propietaris d'aquest equip és Andy Bara.

 

Al Kustosija també hi jugava, després d'un breu pas pel Dinamo de Zagreb, el nou fitxatge del Red Bull Leizpig. És Dino Klapija, davanter de disset anys nascut a Nova York, de pares croats, i que ha estat internacional amb les categories inferiors tant dels Estats Units com de Croàcia. Per Klapija, l'equip on també milita Dani Olmo n'ha pagat uns cinc milions d'euros; i, segons diverses informacions periodístiques, el seguien l'Arsenal i el Manchester United. Abans de vendre Klapija, però, Bara ja havia tornat a omplir el rebost; per mig milió d'euros, va fitxar fa un mes Baye Coulibaly, migcampista malià que va assolir el tercer lloc del recent Mundial sub-17. Quant trigarà a relacionar-se'l amb un "gran"?

Anar al contingut