ciclisme

L'alcalde que està fent la Volta a Catalunya per visibilitzar la lluita contra l'ictus

El batlle de Calaf, Jordi Badia, recorre cada dia l'etapa de la ronda catalana en benefici de la Fundació Althaia

Redacció Esport3Actualitzat

148 corredors van sortir dilluns de Sant Feliu de Guíxols per disputar la Volta a Catalunya 2022, però hi ha un 149è participant a la ronda catalana. No és ciclista professional, ni tan sols viu de l'esport, però recorrerà els mateixos quilòmetres que els membres del gran grup. Es diu Jordi Badia i els seus afers són més públics. Des de 2015, és l'alcalde de Calaf, a l'Anoia, però aquesta història versa sobre un episodi de la seva vida que va passar un any abans.

El 2014, Jordi Badia, que abans d'entrar en política treballava al món de la comunicació i va arribar a ser portaveu del FC Barcelona durant el primer mandat de Joan Laporta, va patir un ictus que li va deixar seqüeles lleus. Un sotrac que li va arribar malgrat fer una vida sana i practicar esport amb regularitat. Però és que l'ictus no fa excepcions amb ningú. Com recorda Sergi López-Egea a "El Periódico", també Alberto Contador en va tenir un abans de conquerir Tour, Giro i Vuelta.

Precisament per visibilitzar l'ictus i recaptar fons per la Fundació Althaia, Badia s'ha proposat recórrer totes les etapes de la Volta a Catalunya unes hores abans que ho facin els ciclistes. L'organització de la competició només li va posar una condició: arribar a la meta abans que Valverde, Quintana o el líder Almeida.

De moment, en porta cinc acabades i segueix fent camí cap a Barcelona, això sí, al seu ritme. Per exemple, l'etapa amb final a la Molina la va fer amb 8 hores i 20 minuts, quan el guanyador, l'australià Ben O'Connor, va trigar poc més de 4 hores. No obstant, les pedalades de Badia, als seus 59 anys, són les més solidàries.

Un repte que es pot seguir al seu blog personal, en què també explica futurs projectes que ja li ballen pel cap, entre els quals destaca l'objectiu de córrer la North Cape.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut