Publicitat de l'NBA a l'aeroport de Xangai, a la Xina (Reuters)
NBA

La temporada de l'NBA no corre perill

La lliga americana considera que 4 partits suspesos de més de 150 disputats no és una xifra preocupant

Jordi RobirosaActualitzat

Pot passar de tot; esclar que pot passar de tot. Les xifres de la pandèmia semblen descontrolades i ara mateix no es sap ni tan sols quin serà el nostre futur, el personal; si d'aquí quatre dies estarem tots confinats o si començarem a sortir-nos-en. Doncs el món de l'esport és exactament el reflex de tot plegat. Les competicions es van desenvolupant i ningú pot dir de totes totes si es completaran o no.

Vist això, ha sorprès una mica el crit d'alarma que s'ha llançat des d'un sector de la premsa especialitzada, sobretot espanyola, en el sentit que l'NBA ara mateix està en perill a causa de la Covid. Si tenim en compte que la realitat de la pandèmia als Estats Units és encara més preocupant que a Europa, les dades no semblen especialment preocupants. Quatre partits suspesos en el que duem de temporada entrava dintre de les previsions i, de fet, no s'allunya gaire dels partits que es van suspendre en l'arrencada de sessió de l'ACB o de l'Eurolliga, posem per cas; de fet, són xifres millors.

Es parla ara mateix de 30 jugadors en reserva pel virus -que no significa que siguin positius, sinó que alguns d'ells han estat en contacte directe amb positius; no sembla una xifra excessiva, tenint en compte que el nombre de jugadors amb contracte és de 510. A més, l'NBA ja va preveure situacions complicades i només va publicar una primera part del calendari, fins al tall de l'All-Star, el 5 de març. És a dir, que la xifra de 72 partits de fase regular pot ser revisable, depenent de com vagin les coses.

Fa poc hem vist unes imatges de Kyrie Irving -que està de baixa per "motius personals"- en una festa, fent gatzara i sense mascareta. Però d'elements com Irving n'hi ha a tot arreu i en tots els esports; apel·lar a la responsabilitat individual sempre és complicat i, en un col·lectiu tan gran com l'NBA, és impossible.

Anar al contingut