La plantilla de la Penya celebrant la seva primera lliga, l'any 1967 (penya.com)
Bàsquet

La Penya celebra el 50 aniversari de la seva primera lliga

El 19 de març de 1967 el Joventut va guanyar el seu primer títol de lliga després de derrota el Barça en l'últim partit i que el Madrid caigués davant l'Esdudiantes. "Era l'inici d'una cosa gran", explica "Nino" Buscató.

Actualitzat

El Divina Seguros Joventut ha homenatjat, abans del derbi contra el Barça, als herois que van conquerir la primera Lliga el 1967, una efemèride que aquest any compleix el seu 50è aniversari. El club badaloní ha convidat Josep Lluís Cortés, Francesc Buscató, Narcís Margall, Josep Maria Oleart, Guifré Gol, Joan Fa, Ramon Moliné i Amador Rojas, alguns dels inoblidables herois d'aquell primer titol de lliga. 

Un títol que va arribar després d'una victòria dels verd-i-negres davant el Barça 55-77 en l'últim partit de la temporada, fent els seus deures i empatant amb el Madrid en la classificació (amb el 'bàsquet average' a favor). Els madridistes havien de jugar encara el seu derbi contra l'Estudiantes. Una derrota donaria el títol als de Badalona. I aquesta va arribar, perquè l'Estudiantes va vèncer 77-75, deixant el Madrid sense doblet (va guanyar la Copa d'Europa).

El 19 de març de 1967, data en la qual es va jugar l'Estudiantes-Madrid, aquell grup d'amics catalans que feien gaudir els aficionats que s'acostaven cada diumenge al Pavelló de la Plana van decidir reunir-se en un bar per veure el partit i el desenllaç de la Lliga. I després del desenllaç el descontrol va ser total en aquell bar, segons explica "Nino" Buscató: "Imagina't, no ens ho esperàvem. Vam arribar a pensar que arribarien a algun acord els dos equips, però Estudiantes va fer un partit molt seriós i van guanyar. Ens vam començar a abraçar i a saltar d'alegria. Era l'inici d'una cosa gran".

A l'acte també hi han assistit el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, Artur Mas, els diputats del Congrés, Pablo Iglesias i Xavier Domènech; el senador i exalcalde de Badalona, Xavier García Albiol; i l'exvicepresidenta de la Generalitat Joana Ortega, entre d'altres personalitats. 

Anar al contingut