Futbol

Irene Paredes: "El que hem aconseguit ens servirà per avançar com a societat"

En una entrevista a TV3, la futbolista guipuscoana explica per primera vegada com es va sentir havent d'anar a declarar davant del jutge pel cas Rubiales

Redacció Esport3Actualitzat

Per veterania i per galons, Irene Paredes ha tingut un paper protagonista en les reivindicacions dels drets de les futbolistes. Però també l'ha tingut en l'afer Rubiales per la seva proximitat amb Jennifer Hermoso.

Han passat poc més de dos mesos des que l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, va agafar pel cap Jennifer Hermoso i li va fer un petó als llavis sense consentiment.

Ara que les aigües comencen a baixar més tranquil·lament, Irene Paredes alça la veu per celebrar el moviment reivindicatiu que s'ha generat i que pot ajudar altres dones que també pateixen agressions.

"Hi ha moltes dones que s'han sentit identificades amb tot el que ha passat. Els passos que hem aconseguit ens serviran per avançar com a societat."

L'acte de Rubiales va tenir conseqüències i va suposar un accelerador per a la reestructuració que les futbolistes de la selecció espanyola feia temps que demanaven. Aquest dilluns es va signar la creació de la Comissió Mixta (RFEF, CSD i jugadores) per continuar treballant en les millores requerides:

"Estem satisfetes. Haver signat la constitució de la Comissió Mixta mostra el nostre interès, el del Consell Superior d'Esports i de la Federació Espanyola perquè la situació avanci i que continuïn millorant les nostres condicions i la situació general. Cada cosa requereix el seu temps, però és un primer pas molt positiu."

La central blaugrana lamenta que pel camí s'han quedat sense gaudir com calia d'un títol mundial, però sobretot pel patiment de la seva companya, Jenni Hermoso. Paredes no va dubtar ni un moment a l'hora de fer-li costat i explicar els fets davant d'un jutge, una experiència de la qual no guarda un bon record.

"La situació és desagradable. Jo no havia hagut d'anar mai a declarar; només el fet d'arribar allà ja imposa. Però des del començament vam tenir clar que la situació que havia viscut la Jenni era molt injusta i que, si ens ho demanaven, havíem d'explicar la situació."

A partir d'ara, tant Paredes com la resta d'internacionals espanyoles confien poder girar full i tornar a parlar damunt la gespa i amb una pilota als peus.

 

ARXIVAT A:
Luis Rubiales
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut