Les jugadores celebren el títol mundial (Reuters)

Espanya es proclama campiona del món amb un únic gol d'Olga Carmona (1-0)

El combinat espanyol s'emporta el Mundial en vèncer Anglaterra amb un gol solitari d'Olga Carmona al minut 30

La selecció espanyola buscava la primera estrella de la història, però també la revenja sobre una Anglaterra que les va esborrar de l'Eurocopa ara fa un any.

Un desajust defensiu ha permès a Raquel Daly enviar la pilota al travesser en el primer avís d'Anglaterra. En una primera part trepidant, Alba Redondo ha replicat i Meri Earps ha evitat el gol de les jugadores de Jorge Vilda. Al minut 29 una passada perfecta de la blaugrana Mariona, l'ha aprofitada Olga Carmona per xutar amb l'esquerra lluny de l'abast d'Erps i fer l'1 a 0. El de la jugadora del Reial Madrid ha estat un golàs al minut 29, i al 37 la central blaugrana Irene Paredes ha tingut l'ocasió per al segon.

En un partit absolutament destacable de les de Jorge Vilda, Salma Paralluelo ha enviat la pilota a la fusta en el temps afegit de la primera part. Ja a la segona meitat, Mariona, sempre perillosa, ha obligat Mery Earps a fer una de les parades del partit per evitar el segon de la "roja".  També Aitana ha buscat sorprendre Erps amb un xut llunyà que ha fregat el travesser.  Encara que amb suspens, finalment l'àrbitre Tori Penso ha beneït el penal per mans de Keira Walsh. Jennifer Hermoso ha fet el llançament i Erps li ha endevinat la trajectòria al minut 69 de partit.

Al 75, Cata Coll ha estat providencial per evitar el gol de Lauren James i al 89, Alèxia ha substituït Mariona Caldentey. Les de Vilda han resistit, també han tingut ocasions per ampliar el marcador i, finalment, s'han proclamat campiones del món per primer cop en la història.