Bàsquet

Fotis Katsikaris vol fer reaccionar el Bàsquet Girona

El tècnic grec enceta la seva etapa a Fontajau amb l'única missió de reflotar l'equip

Redacció Esport3Actualitzat

Fotis Katsikaris arriba a Fontajau amb tota la il·lusió del món i amb una experiència contrastada per aixecar un equip, el Bàsquet Girona, en caiguda lliure. El tècnic grec, presentat avui com a relleu de Salva Camps a la banqueta gironina, s'ha mostrat optimista en el moment d'assumir l'encàrrec.

"Ho tirarem endavant, segur. Es tracta, primer de tot, de recuperar la confiança individual dels jugadors. Després ja començarem a introduir conceptes tàctics."

Katsikaris valora molt el projecte iniciat fa uns anys a Girona, de la mà de Marc Gasol, i està encantat de capitanejar-lo en aquest moment difícil. Assegura que té les idees molt clares, però que el secret és tenir una bona sintonia amb la propietat i amb la direcció esportiva de l'entitat. 

"De seguida vaig notar una il·lusió compartida amb Marc Gasol, i això em va fer decidir en poques hores. Em veig capaç de revertir la situació, a través d'un joc dinàmic i de treure el millor de les virtuts de cada jugador."

El tècnic grec no descarta incorporar algun reforç a la plantilla, però primer de tot ha de conèixer bé l'equip i valorar quines mancances té. Després de ser presentat a Fontajau, ja ha dirigit la primera de les tres sessions d'entrenament de què disposarà abans del primer partit a la banqueta del Girona

Katsikaris, de 56 anys, té una llarga trajectòria a les banquetes de l'ACB: ha entrenat el València (2006-08), el Bilbao (2009-13), l'UCAM Múrcia (2015-17), i els dos equips canaris, el Tenerife (2017-18) i el Gran Canària (2019-20).

L'última feina a la Lliga Endesa ha estat a l'Unicaja de Màlaga (2020-22). A Girona intentarà aprofitar aquesta experiència per treure l'equip de la crisi de resultats que passa: set derrotes consecutives, que l'han deixat a un sol triomf de les posicions de descens. 

Aquest diumenge (12.30) té la primera oportunitat de canviar aquest rumb, en el partit a Fontajau contra el Granada, un rival directe en la lluita per la permanència. 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut