Un camp de gespa artificial (Europa Press)
Un camp de gespa artificial (Europa Press)
futbol

Europa prohibirà els camps de gespa artificial que continguin cautxú

Esports com el pàdel, l'hoquei herba i especialment el futbol, hauran de reinventar la seva superfície

Redacció Esport3Actualitzat

Europa ha declarat la guerra als microplàstics. La Comissió Europea ja ha prohibit productes com la purpurina, i ara li toca el torn als camps de futbol. L'organisme europeu ha assenyalat que el microplàstic que conté la gespa artificial actual és contaminant i ha decidit acabar amb aquesta superfície que s'utilitza en la gran majoria de camps de futbol d'Europa.

Segons El Confidencial, La Comissió Europa ja s'ha arremangat per acabar amb els camps de gespa artificial actuals. El camps artificials contenen una gran quantitat de microplàstics com el polietilè, el poliuretà i el làtex, que poden afectar a la vida humana. Menció especial als camps que estan a prop de grans masses d'aigua. Els microplàstics com el cautxú poden afectar l'aigua i provocar danys ambientals i en la vida de les persones.

Europa vol acabar amb tots els camps de gespa artificial amb microplàstics en vuit anys. Després de fer el canvi dels tradicionals camps de sorra a la gespa artificial, ara tocarà tornar a reinventar-se i trobar un material biodegradable que substitueixi els actuals. Això no només afecta els camps de futbol. Esports com l'hoquei gespa i el pàdel també hauran de repensar la seva superfície. L'alternativa de posar gespa natural és inassumible econòmicament i també inviable en context de sequeres constants.

 

 

 

 

Anar al contingut