ESPANYOL

Espanyol: cinc finals per retallar quatre punts

Els periquitos, perseguint el Leganés i el Valladolid per assolir l'ascens directe

Oriol VidalActualitzat

Cinc finalíssimes per a l'Espanyol. L'equip de Manolo González es troba sense marge per a l'error. Amb la ratxa assolida amb el tercer tècnic del curs (dues victòries i cinc empats), els periquitos han caigut de les places d'ascens directe. Ara mateix són quarts, a quatre punts del Leganés i el Valladolid, i tenen per endavant cinc finals per mirar d'enxampar-los: tres a casa (Sporting, Oviedo i Cartagena) i dues, fora (Valladolid i Amorebieta). Les tres jornades imminents, contra els equips asturians i a Pucela, es presenten absolutament decisives: pel seu valor contra rivals directes i, per descomptat, pel pes anímic que poden tenir de cara a les dues últimes jornades. Caldrà veure aleshores si el Cartagena o l'Amorebieta encara s'hi juguen res o estan salvats.

Tots a l'Stage Front Stadium. El club blanc-i-blau és conscient de la situació i, d'entrada, ha mogut fitxa per aconseguir contra l'Sporting la millor entrada del curs: una promoció que ofereix als socis entrades addicionals a bon preu (entre 5 i 10 euros) i gratuïtes per als infants. En aquest matx, Manolo tornarà a seure a la banqueta, un cop complerta la sanció, i mirarà d'evitar el fiasco del dia de l'Andorra, on de forma inesperada van volar dos punts que ara es troben a faltar. L'Espanyol ha estat millor en dos escenaris complicats (Leganés i Elx, amb dos empats i opcions de guanyar fins al final) que no pas contra rivals teòricament assequibles, com els tricolors o el Tenerife.

Hipertensió a la Hypermotion. En qualsevol cas, l'Espanyol no ha dimitit de les seves aspiracions després de la igualada al Martínez Valero (2-2). Només un equip de la zona alta va aconseguir el triomf (el Valladolid enfront l'Osca, 1-0), mentre la resta o bé no van passar de l'empat (el cinquè seguit del Leganés, a casa contra el Saragossa) o van perdre: l'Eibar va fallar a Albacete (2-1), l'Sporting va caure amb estrèpit al Molinón contra el Vila-real (0-3) i l'Oviedo, temible a casa, va sucumbir aquest cop contra el Tenerife (0-1). Una competició de bojos on els periquitos mantenen intactes les seves opcions... Amb l'obligació, això sí, de tornar a sumar de tres.

 

Anar al contingut