El partit al Coliseum ha tingut moments tensos entre Sevilla i Getafe (EFE)
Futbol

Escàndol racista al Getafe-Sevilla amb insults a Marcos Acuña i a Quique Sánchez Flores

El partit s'ha hagut d'aturar pels insults des de la grada del Coliseum al jugador i l'entrenador sevillistes

Redacció Esport3Actualitzat

El partit entre el Getafe i el Sevilla s'ha hagut d'aturar al minut 68 per insults racistes des de la grada al jugador visitant, Marcos Acuña. Diversos aficionats s'han dirigit a l'argentí anomenant-lo "mico" i dient "Acuña, vens del mico", quan els sevillistes ja anaven al davant. El futbolista ha advertit l'àrbitre Iglesias Villanueva del que estava passant i aquest no ha dubtat a parar l'enfrontament un moment per activar el protocol de LaLiga contra el racisme.

Marcos Acuña ha rebut insults racistes de part de l'afició del Getafe (EFE)

El Sevilla ha condemnat els fets a través de les xarxes socials.

També el central del conjunt andalús Sergio Ramos ha valorat els insults cap al seu company.

 

L'acta del partit

El col·legiat ha reflectit a l'acta que des de la grada s'han sentit crits de "mico" i "vens del mico" contra el lateral del Sevilla. Iglesias Villanueva ha posat els fets en coneixement del delegat de camp, els entrenadors i els capitans de tots dos equips. Després d'uns minuts d'aturada, s'ha pogut reprendre el joc. 

Quique Sánchez Flores al Coliseum (EFE)

Sánchez Flores també ha rebut

Quique Sánchez Flores, entrenador del Sevilla, també ha rebut insults xenòfobs des de la grada del Coliseum; l'han anomenat "gitano", de forma despectiva. 

"Primer, vull dir que estic orgullós de cada porus de les meves venes que pugui respirar gitano. Però una cosa és ser gitano i una altra és que ho utilitzin com un insult racista. Em sembla aberrant. Aquí, part del públic, perquè hi ha part que no, es creu que pot anar a un estadi a dir el que vulgui", ha afirmat Sánchez Flores. 

"Això passa a tots els estadis, que es creuen que poden anar a dir el que vulguin, quan vulguin i com vulguin. Nosaltres som treballadors que venim a treballar en un espai que és un estadi. Em sembla aberrant en uns temps en què s'estan avançant amb tantes coses aguantar això, que ens diguin coses que surten de qualsevol mínim espai de convivència. Em sembla aberrant", ha insistit.

 

El Getafe també ha parlat

Djené Dakonam, defensa del Getafe, també ha parlat sobre l'insult que ha rebut el jugador del Sevilla Marcos Acuña des de la grada del Coliseum. Ha deixat clar que si al seu estadi hi ha un "càntic" despectiu, s'ha d'aturar el partit:

"L'àrbitre ha dit que hi havia un càntic, però jo no he sentit res. Si hi ha un càntic així, el partit s'ha de parar perquè això no pot ser."

Bordalás, en la mateixa línia, ha volgut posicionar-se contra qualsevol insult racista:

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut