Xavi durant l'entrenament d'aquest divendres (@FCBarcelona)
Xavi durant l'entrenament d'aquest divendres (@FCBarcelona)
Barça

Xavi: "Tenim la plantilla al complet però no sabem com quedarà la sanció del Robert"

El tècnic del Barça ha valorat la gran notícia de la prèvia del derbi del Camp Nou i revela el nom del nou quart capità de la plantilla

Redacció Esport3Actualitzat

La Lliga torna al Camp Nou més de 50 dies després, ni més ni menys que amb un derbi. La roda de premsa de Xavi Hernández s'ha vist alterada per dues notícies que s'han conegut minuts abans de començar: la suspensió de la sanció de Robert Lewandowski, que podrà enfrontar-se a l'Espanyol, i l'alta de Ronald Araujo.

"Ens n'acabem d'assabentar, estem contents de disposar de la plantilla al complet amb la cautelar de Lewandowski i l'alta de Ronald Araujo. Sobre si Lewandowski podrà ser-hi contra l'Atlètic de Madrid, no sabem res. No sabem com quedarà la sanció final, que torno a dir que era desproporcionada i injusta."

Xavi ha reconegut que el polonès s'ha sorprès del "timming" amb què la justícia ha donat la raó al Barça i li ha comunicat la cautelar.

Araujo torna però no serà titular

Sobre la gestió del vestidor a la pausa mundialista, el tècnic ha recordat que ha invertit la primera part en veure el Mundial "in situ", per després dedicar-se a afinar el to físic dels jugadors que anaven tornant del torneig. Sobre la gestió que l'Uruguai ha fet d'Araujo, tot ha estat bones paraules i ha deixat clar que el central no serà titular al derbi:

"Teníem dos homes a la concentració i jo vaig tenir contacte amb el seleccionador. Al final decideixen les sensacions del jugador. Se l'ha de frenar perquè és un jugador que sempre va al 100%. No sortirà d'inici, anirem amb cautela perquè és una lesió llarga i necessita temps i ritme."

Un derbi amb nou capità

Respecte al derbi, Xavi ha advertit de les fortaleses de l'Espanyol, un equip del qual valora la mentalitat que mostra en partits com aquest. L'entrenador també ha donat el nom del quart capità que ocuparà el lloc deixat per Gerard Piqué a la jerarquia del vestidor:

"Per veterania i ascendència ha estat escollit Ter Stegen."

 

Ha estat inevitable dedicar unes paraules a la mort d'O Rei Pelé:

"Ha estat una llegenda de l'esport. Va marcar tota una generació, com Maradona o Messi."

I abans d'acabar ha volgut donar el seu particular punt de vista sobre l'àrbitre designat per al derbi, l'estimat o criticat a parts iguals Mateu Lahoz.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut