DAKAR 2024

Sainz perd el liderat i Barreda frega la victòria però acaba sancionat

Laia Sanz i Nani Roma perden ritme respecte a la bona actuació de l'etapa anterior, però es mantenen al top 20 en la general

Redacció Esport3Actualitzat

És l'inici més emocionant dels últims anys al Dakar. El pilot castellonenc Joan Barreda ha estat a punt d'endur-se la tercera etapa, però ha acabat en segona posició, darrere del xilè Pablo Quintanilla. Tot i això, com que tots dos han estat sancionats, s'ha emportat la victòria Kevin Benavides. En cotxes, Carlos Sainz ha perdut el liderat amb una sisena posició en la prova d'aquest dilluns, que ha guanyat Lucas Moraes amb l'igualadí Armand Monleón de copilot.

  • Aquest dilluns s'ha disputat la tercera etapa del Dakar, que ha arrencat a Al-Duwadimi i ha acabat a Al-Salamiya en un recorregut total de 733 quilòmetres.
  • En motos, el pilot de Castelló Joan Barreda ha protagonitzat un duel apassionant amb Quintanilla i Kevin Benavides. El valencià ha quedat segon, després de retallar en l'últim tram un minut 38 segons al líder de l'etapa, Pablo Quintanilla. Però Kevin Benavides, que era tercer, s'ha acabat imposant per la sanció als dos primers. Sanció de 6 minuts per a Quintanilla i de 12 minuts per a Barreda.
  • La semimarató té una especial variada amb un primer tram pedregós que desemboca en un recorregut més ràpid amb dunes toves. I una dificultat afegida: els mecànics només han tingut dues hores per reparar els vehicles després de l'arribada en l'anterior etapa.
  • Carlos Sainz, que liderava la general en cotxes, ha perdut la primera posició a la classificació i és a 29 segons del líder, Al Rajhi. Victòria brasilera i catalana a l'etapa, amb Lucas Moraes i Armand Monleón.
Moraes i l'igualadí Armand Monleón han guanyat la tercera etapa (Europa Press)
  • Laia Sanz ha acabat amb la 31a posició provisional, després de l'exhibició d'aquest diumenge, en què va ser 16a. 
  • El Ford de Nani Roma ha patit més que en l'etapa anterior i ha acabat l'etapa en la 36a posició, també provisional.


Falcón i Navarro abandonen

  • L'etapa d'aquest diumenge va estar marcada pel greu accident del pilot de motos tarragoní Carles Falcón. Té un edema cerebral i està en coma induït per culpa d'una caiguda. Ha estat traslladat, en estat greu, a un hospital de Riad i està pendent que l'operin.
  • També ha hagut d'abandonar el ral·li el pilot de Llagostera Pau Navarro per una fractura a la mà que es va fer en la segona etapa.

 

El Dakar, minut a minut:


Aquest és el programa resum de la tercera etapa:

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut