DAKAR 2024

Carlos Sainz pateix però lidera el Dakar i Laia Sanz firma un gran 16è lloc

Peterhansel s'imposa en cotxes i Cornejo en motos, amb un bon 8è lloc per a Barreda i Nani Roma 17è

Redacció Esport3Actualitzat

Gran actuació de Laia Sanz en la segona etapa del Dakar en un dia històric per la 50a victòria de Peterhansel, que iguala el mític Ari Vatanen i on Carlos Sainz s'ha posat líder de la general. En motos, victòria per a Cornejo i bon lloc de Joan Barreda.

  • Laia Sanz escala posicions amb un magnífic 16è lloc a la segona etapa, després de quedar 24a en la primera etapa i sortint des del lloc 60. La de Corbera es postula per ser protagonista d'aquesta edició del Dakar, rodant a un altíssim ritme. De moment, és 20a la general.

  • Nani Roma ha arribat 17è a 25:42 del líder de la segona etapa, S. Peterhansel

  • El pilot català de 19 anys Pau Navarro s'ha hagut d'aturar durant hores per canviar una roda amb el seu company d'equip Gonçalo Reis.

  • Els pilots s'han trobat un primer pas de 30 quilòmetres de dunes abans d'endinsar-se al recorregut de terreny més ràpid mai vist abans al Dakar. Una etapa molt llarga i dura, de 662 quilòmetres entre Al-Henakiyah i Al-Duwadimi. Ha estat la segona especial més llarga de tot el ral·li. El recorregut ha fugit del mar Roig i s'ha endinsat a l'Aràbia Saudita. 
  • Aquest dilluns serà un dels moments calents del Dakar 2024, amb l'etapa semimarató entre Al-Dawadimi i Al-Salamiya, on els pilots només tindran dues hores per preparar els cotxes després de la prova.

 

Barreda és 8è en motos

  • El pilot xilè José Ignacio Cornejo ha guanyat la segona etapa en motos amb una exhibició sobre les dunes. El podi l'ha completat l'argentí Luciano Benavides i el xilè Pablo Quintanilla. A la general, però, continua liderant Ross Branch.
  • Després de la retirada a la primera etapa del valencià Toscha Schareina per una caiguda, aquesta segona etapa ha estat marcada per la retirada del pilot espanyol Lorenzo Santolino, que havia quedat cinquè aquest dissabte, per un problema mecànic. Al quilòmetre 17 ha fallat la seva moto sense saber les causes de l'avaria.
Dakar etapa 2
Lorenzo Santolino ha hagut de retirar-se (EFE)
  • Bona actuació del castellonenc Joan Barreda, vuitè, que progressa i es manté al top 10. 


Aquest és el programa resum de la segona etapa:


El Dakar, minut a minut:

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut