Verstappen durant el Gran Premi dels Països Baixos a Zandvoort
Verstappen durant el Gran Premi dels Països Baixos a Zandvoort (Reuters)
Fórmula 1

Max Verstappen sentència el Mundial amb una gran victòria a Zandvoort

El neerlandès s'ha imposat davant del seu públic en una cursa que ha tingut un tram final boig. Fernando Alonso ha remuntat de la 13a a la 6a posició

Redacció Esport3Actualitzat

Segueix el minut a minut de la cursa

Semblava que la lluita de Max Verstappen era amb els dos Ferrari, però no ha estat així. Els que han fet suar de valent el neerlandès han estat els dos Mercedes. El ritme de Lewis Hamilton i George Russell ha estat tan demolidor com constant. Els britànics i el de Red Bull tenien estratègies diferents i semblava que hi hauria emoció a les últimes voltes, però Tsunoda i Bottas han agafat el protagonisme al tram final.

El japonès ha provocat el cotxe de seguretat virtual després d'una situació pràcticament insòlita. A la sortida de boxs, el d'Alpha Tauri s'ha aturat uns segons pensant que una roda no estava ben collada. Tsunoda s'ha arribat a treure els cinturons de seguretat, però l'equip li ha dit que no hi havia cap problema al cotxe i que podia continuar. Llavors, ha necessitat una segona aturada a boxs perquè li collessin bé els cinturons i a la sortida sí que ha hagut d'abandonar definitivament.

L'acció del japonès ha estat un regal per a Max Verstappen, que ha aprofitat per canviar els pneumàtics sense perdre la primera posició. Poques voltes més tard, ha aparegut Valtteri Bottas, que ha aparcat el seu Alfa Romeo al final de la recta. Ara sí, ha sortit el cotxe de seguretat. Verstappen i Russell han aturat a boxs per posar-ne de tous, però no Hamilton, que s'ha quedat liderant la prova amb mitjans.

A la represa, Verstappen no ha tingut problemes per superar el britànic i posar la directa a una nova victòria i ampliar a més de 100 punts la diferència en la classificació general. Russell ha estat segon, i Leclerc, tercer. Sainz ha rebut una sanció de 5 segons i ha caigut fins a la setena posició, una darrere de Fernando Alonso, que ha remuntat des de la 13a posició inicial.

Anar al contingut