Ousmane Dembélé després d'un dels gols de l'Inter de Milà
Ousmane Dembélé després d'un dels gols de l'Inter de Milà (Reuters)
Champions

L'Inter deixa el Barça contra les cordes a Europa (3-3)

Un gol "in extremis" de Lewandowski ha salvat els blaugranes de l'eliminació europea

Era una final. I el Barça no l'ha perdut. Però tampoc no l'ha guanyat. De fet, necessita gairebé un miracle per no veure's fora de la Champions abans d'hora. L'empat "in extremis" contra l'Inter (3-3), gràcies a un gol de Lewandowski en el temps afegit, deixa els blaugranes al límit de l'eliminació. Ara sí que no hi ha marge d'error.

Xavi reclamava un Barça més valent i més agressiu. Ell hi ha posat de la seva part, modificant el dibuix habitual. Així, ha deixat tres defenses i ha poblat més el mig del camp. A Pedri, l'ha situat més a prop de Lewandowski, per explotar la bona sintonia entre el canari i el polonès.

El primer avís del Barça, però, ha arribat a la sortida d'un córner. Mkhitarayan ha hagut de salvar, sobre la línia de gol, una rematada de cap de Lewandowski

L'entrada de Dzeko en punta i la profunditat de Dumfries per la banda dreta han donat a l'Inter molta més personalitat que en el partit al Giuseppe Meazza. L'ha tingut el bosnià al quart d'hora de partit, amb una rematada al travesser. I, poc després, en una contra de vertigen, el neerlandès ha topat amb Ter Stegen.

A poc a poc, Dembélé ha començat a mostrar-se. I el Camp Nou també ha pogut comprovar, ben aviat, la inseguretat d'Onana a la porteria rival. A punt ha estat d'empassar-se un xut de Sergi Roberto des de fora de l'àrea, en el minut 30.

Raphninha, Roberto, Dembélé i gol

També Raphinha ha necessitat una bona estona per entrar en calor. En el minut 40, ha tingut la força necessària per pispar la cartera a Dimarco i la visió privilegiada per entregar-li la pilota a Sergi Roberto dins de l'àrea. El reusenc, després, ha fet l'assistència perquè Dembélé avancés el Barça en el marcador.

Camí del vestidor, al descans, les sensacions eren molt bones. I, en l'arrencada del segon temps, el Barça s'ha envalentit. Però ha assumit massa riscos i l'Inter no ho ha desaprofitat. Així, Piqué s'ha confiat després d'una passada llarga de Bastoni i ha deixat a Barella controlar sol dins de l'àrea. Ha estat l'empat per als neroazzurri, en el minut 50.

Ter Stegen ha hagut de volar per evitar el gol de Calhanoglu i, poc després, ha exhibit reflexos davant el cop de cap de Dumfries. Però no ha pogut fer res, en el minut 63, quan Lautaro Martínez ha trencat la cintura a Èric Garcia i li ha llançat un xut ajustat al pal. Aquest gol, l'un a 2, deixava el Barça a la vora del precipici.

EN DIRECTE | Barça - Inter de Milà, partit de la Champions (Reuters)(Reuters)

Xavi ha reaccionat introduint dos canvis: Ansu Fati i Frenkie de Jong per Sergio Busquets i  Raphinha. Encara hi havia mitja hora de partit per buscar el miracle. Ho ha intentat Dembélé des de fora de l'àrea. També Lewandowski, rematant en planxa. I, més tard, Dembélé ha estat massa gana quan hauria pogut deixar el gol en safata a Ansu Fati.

D'eliminats, a vius

Ha aparegut Lewandowski, en el minut 82, per donar una mínima esperança a l'afició culer. Ha caçat un rebot i ha xutat a porteria. L'ha desviat Bastoni, impossibilitant la intervenció d'Onana. La diana del polonès, molt afortunada, ha rellançat l'equip blaugrana.

L'Inter, però, encara tenia un roc a la faixa. Una puntada llarga d'Onana ha agafat desprevinguda la defensa. L'ha recollit Lautaro Martínez i l'ha entregat a Gosens, que ha batut Ter Stegen sense gaire oposició. Era el minut 89 i els italians l'han celebrat com si ja fos definitiu. Es veien a vuitens de final. No comptaven amb una nova aparició de Lewandowski.

El polonès, en el temps afegit, s'ha elevat per sobre dels rivals per rematar amb força una centrada d'Èric Garcia. L'empat és mal menor. El Barça no està mort, però gairebé. Queden dues jornades per tancar la fase de grups. Una nova ensopegada ja seria fatal.