Xavi Pascual durant el partit contra el CSKA (EFE)

Els resultats de la jornada a l'Eurolliga permeten el FC Barcelona recuperar el quart lloc del grup B

En una jornada propícia per als interessos del Barça, les derrotes de Khimki i Olympiacos donen aire als de Pascual. Una derrota del Reial Madrid hauria estat la cirereta del pastís

Daniel AlentoActualitzat

El Reial Madrid ha guanyat 75 a 90 a la pista del Zalgiris de Kaunas, després d'anar al darrere en el marcador gairebé tota la primera meitat víctima de l'encert dels interiors lituans, Paulius Jankunas (21 punts, 8 rebots, 4 assistències) i Ian Vougioukas (13 punts, 5 rebots). La consigna de l'entrenador local, Sarunas Jasikevicius, era aturar els bases blancs, Sergio Rodríguez (9 punts, 8 assistències) i Sergi Llull, per frenar el seu rival, que ha resistit gràcies a l'encert en el segon quart de KC Rivers (14 punts). Els de Pablo Laso s'han refet per arribar al descans 41 a 39 amb un triple a l'últim segon de Llull.

En el tercer quart, els madrilenys han capgirat definitivament el marcador, amb una gran millora defensiva i l'activitat de Felipe Reyes en el rebot ofensiu (10 punts, 8 rebots). Sergio Rodríguez ha anotat els seus primers punts i Andrés Nocioni ha començat el seu festival particular des de la línia de triples (22 punts, 7 rebots, 6 de 6 en els llançaments de 6,75). Després d'aquest triomf, el Reial Madrid es situa tercer del grup B; amb 6 victòries en 10 partits, al darrere de CSKA (7-3) i el Laboral Kutxa (7-3).

L'equip basc li va fer un favor als barcelonistes superant dijous el Khimki per 98 a 83. Els russos tenen un balanç de 5 victòries i 5 derrotes, el mateix que el Barça. Però, com que la diferència de punts entre els dos equips és favorable als blaugrana, l'equip català ocupa el quart lloc de la classificació, l'últim que dóna dret a jugar els quarts de final de l'Eurolliga.

L'altre favor de la jornada per als de Xavi Pascual va arribar de la mà del Broses Basket. L'equip alemany, que va guanyar el Barça a la primera volta, va ser capaç de derrotar un Olympiacos que ara queda amb 4 victòries en 6 partits, empatat amb el seu botxí de dijous. Els grecs també tenen perduda la diferència de punts particular amb l'equip de Xavi Pascual, que amb aquest factor estaria dos passos al davant seu de cara als desitjats quarts.

La setmana que ve, el Reial Madrid visitarà el Palau Blaugrana, en un partit que pot ser decisiu per saber el tercer classificat del grup. Un triomf del Barça el deixaria empatat a victòries amb els madridistes, però tindrien al seu favor la diferència de punts. A la primera volta, van guanyar els blaugrana a Madrid, amb una cistella als últims segons de Doellman.