Novak Djokovic, el número 1 més polèmic
Tenis

Els jutges desvelen els motius de l'expulsió de Djokovic

Els tres jutges que van decidir per unanimitat la deportació del número 1 del tenis mundial han explicat els motius de la seva decisió

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

No hi ha hagut cap sorpresa respecte dels motius que van portar els jutges a decidir fer fora d'Austràlia Novak Djokovic, hores abans que comencés el primer torneig del Grand Slam del 2022, a Melbourne. Els jutges han especificat que "no era irracional que el ministre dIimmigració, Alex Hawke, prengués la decisió de no deixar-lo estar al país". ja que la seva preocupació és que Djokovic pogués suposar un risc per a la salut pública i l'ordre, al no estar vacunat. Els moviments antivacunes el podien considerar un referent i encoratjar les protestes, cosa que dificultaria la lluita contra la covid-19.

      La sentència especifica que

"La possible influència que podria tenir ve del sentit comú; una estrella icònica del tenis mundial pot influir en persones de totes les edats, joves i grans, però potser especialment en els joves, més impressionables, per mirar d'imitar-lo. Això no és una imaginació; no necessita cap prova."

D'aquesta manera acaba un dels episodis més polèmics que mai no hagi viscut l'Open d'Austràlia. El millor tenista de l'actualitat i 9 vegades campió del torneig, no ha pogut defensar el títol per no estar vacunat.

     

   

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut