Tenis

Djokovic, expulsat d'Austràlia després de perdre la batalla judicial

El número 1 del món ha estat deportat en un vol amb destinació a Dubai

Redacció Esport3Actualitzat

El Tribunal Federal australià ha celebrat aquest matí (hora local) una vista per estudiar el recurs del tenista, que no està vacunat contra la covid-19, sobre la decisió del govern de cancel·lar per segona vegada el seu visat i deportar-lo.

Novak Djokovic ha perdut el judici i, per tant, no podrà defensar el títol a l'Open d'Austràlia. La decisió dels tres jutges del Tribunal Federal ha estat unànime.

Djokovic ha estat deportat en un vol programat a les 22.30 hora local (12.30 hora catalana) amb destinació a Dubai.

Djokovic surt del centre de detenció del govern del Park Hotel abans d'assistir a una vista judicial a l'oficina del seu advocat a Melbourne
Djokovic surt del centre de detenció del govern al Park Hotel abans d'assistir a una vista judicial a l'oficina del seu advocat a Melbourne (Reuters)

El tenista ha manifestat que se sent "profundament decebut" per la cancel·lació del visat a Austràlia, una decisió que ha arribat una hora i mitja després que l'organització de l'Open d'Austràlia publiqués l'ordre de joc. Això ha fet impossible una redistribució entre els caps de sèrie per compensar la integritat del quadre. El substitut de Djokovic és Salvatore Caruso.

El tenista serbi va ser traslladat dissabte a un hotel que serveix com a centre de detenció d'immigrants a Melbourne després de reunir-se amb els advocats que el representen.

L'actual número 1 del tenis mundial podria tenir problemes més greus que la prohibició de disputar l'Open d'Austràlia: podria enfrontar-se a una sanció de tres anys d'inhabilitació per part de l'ATP.

 

Reaccions a l'expulsió del tenista Novak Djokovic

En una primera reacció, la premsa sèrbia parla aquest diumenge d'un "escàndol" i d'una "vergonya" sense precedents a l'esport internacional.

Aleksandar Vucic, president de Sèrbia, ha esclatat també i ha parlat de "caça de bruixes" i d'un espectacle "d'estil orwellià".

"Ha estat un maltractament, una humiliació, una caça de bruixes contra una persona i un país. Van voler demostrar a Novak com funciona l'ordre mundial i què poden fer contra qui sigui."

El serial Djokovic ha provocat que desenes de persones s'hagin manifestat contra la vacunació de la covid-19 i contra l'anul·lació del visat al tenista serbi Novak Djokovic a Melbourne.

Amb proclames com "Volem que Djokovic jugui" i "Deixeu-lo lliure", els manifestants s'han reunit davant del complex esportiu de l'Open d'Austràlia, on el tenista serbi pretenia defensar la corona de campió.


Membres de la comunitat sèrbia marxant en suport del tenista Novak Djokovic a Melbourne (Reuters)

Tot plegat ha provocat un fort desplegament policial per evitar incidents, segons les imatges retransmeses per mitjans locals.

 

Der Spiegel denuncia una manipulació dels tests

Una investigació de la revista alemanya Der Spiegel va afirmar que Djokovic i el seu entorn havien comès alguna cosa més que errors no deliberats i sosté que l'informe de la PCR presentat per Djokovic va ser manipulat.

Entre altres possibles irregularitats, Der Spiegel recull que l'informe sobre la PCR del 16 de desembre generat pel servei de salut serbi donava negatiu en primera instància, però al cap de poc més d'una hora ja donava un resultat positiu.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut