Ciclisme

El portuguès José Silva guanya la primera etapa i és el primer líder de la Titan Desert

El portuguès s'ha imposat en una primera etapa molt dura amb només un segon d'avantatge sobre el colombià Diego Tamayo. El català Josep Betalú ha estat quart a més de set minuts del guanyador

Actualitzat

El portuguès José Silva és el primer líder de la Titan Desert després d'imposar-se en la primera etapa, de 115 quilòmetres de recorregut entre les localitats marroquines de Boumalne Dades i Aknioun. Silva ha creuat la línia d'arribada amb només un segon d'avantatge respecte al colombià Diego Tamayo i més de dos minuts sobre el tercer classificat, el basc Ibon Zugasti, i més de set respecte al català Josep Betalú, quart.

Amb rècord de participació i ciclistes de 21 nacionalitats, l'organització de la cursa ha volgut celebrar la 10a edició amb un recorregut d'altura que ha posat a prova la capacitat física i de resistència de tots els participants. En aquesta primera etapa els ciclistes han hagut de superar tres ports de muntanya situats en la zona de l'Atles amb un desnivell de 2.652 metres, un recorregut molt dur i sota una intensa calor que ha provocat les primeres diferències entre alguns dels favorits a la victòria final a la classificació general.

José Silva, que ja va competir a la Titan Desert el 2013, ha fet una cursa de menys a més i ha acabat superant en els metres finals el colombià Diego Tamayo, molt tocat físicament per culpa d'una caiguda. Per darrere de Silva i Tamayo s'ha classificat Ibon Zugasti, i la quarta posició de la jornada ha estat per al català Josep Betalú, que ha creuat la meta a poc més de set minuts del guanyador de l'etapa.

Anna Ramírez, líder amb autoritat

En categoria femenina, la catalana Anna Ramírez s'ha imposat en la primera etapa amb gran autoritat i amb més de 18 minuts d'avantatge sobre Sandra Santanyes i més de 20 respecte a Mayalen Noriega, segona i tercera classificada, respectivament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut