La derrota a Anvers li pot passar factura al Barça (EFE)
Barça

El Barça, en risc de perdre's la primera edició del nou Mundial de Clubs

Les possibilitats del Barça per ser a la primera edició del nou format del Mundial de Clubs són escasses, si no hi ha una sorpresa majúscula

Redacció Esport3Actualitzat

Aquest últim Mundial de Clubs que s'ha adjudicat el Manchester City de Pep Guardiola ha estat l'última edició en el format actual. La pròxima edició, que està prevista per al 2025, la disputaran 32 equips. No obstant això, el Barça podria ser un dels equips que podria perdre's l'estrena d'aquest nou format, a favor de l'Atlètic de Madrid.

La qualificació per al torneig està limitada a dos equips per país, una plaça que el Reial Madrid ja té assegurada a l'haver guanyat la Lliga de Campions del 2022. Això ja fa que Barça i Atlètic, que són els dos equips de la Lliga espanyola amb millor coeficient UEFA després dels blancs, es disputin el segon i últim bitllet per disputar aquesta edició que es jugarà a l'estiu del 2025 als Estats Units.

Les escasses possibilitats del Barça

Ara mateix, el Barça es troba en una situació desfavorable respecte als matalassers, ja que el nou rànquing valora únicament els resultats obtinguts a la Lliga de Campions. Els de Xavi Hernández tenen 55 punts, set punts menys que l'Atlètic de Madrid, que en té 62. Amb els dos equips als vuitens de final de la Champions, queden 17 punts per jugar-se, que es reparteixen de la següent manera:

  • 2 punts per guanyar o 1 per empatar l'anada de vuitens
  • 2 punts per guanyar o 1 per empatar la tornada de vuitens
  • 1 punt per passar a quarts
  • 2 punts per guanyar o 1 per empatar l'anada de quarts
  • 2 punts per guanyar o 1 per empatar la tornada de quarts
  • 1 punts per passar a semifinals
  • 2 punts per guanyar o 1 punt per empatar l'anada de semifinals
  • 2 punts per guanyar o 1 punt per empatar la tornada de semifinals
  • 1 punt per passar a la final
  • 2 punts per guanyar o 1 per empatar la final

Una situació complexa per al Barça, que necessitaria guanyar els dos partits de vuitens de final i un de quarts, i esperar que l'Atlètic de Madrid perdi els dos partits de la primera fase eliminatòria de la Champions. Un escenari avui dia força improbable, tenint en compte les dinàmiques dels equips. Per tant, els blaugranes estarien obligats a fer una competició pràcticament perfecta o, directament, guanyar la Lliga de Campions.

L'excepció basca

Tot i haver especificat les opcions del Barça i l'avantatge amb què parteix l'Atlètic de Madrid de cara a la classificació per al Mundial de Clubs, hi ha una excepció que podria deixar fora blaugranes i matalassers d'una tacada, que es diu Reial Societat.

Per què és l'excepció? En el suposat cas que el conjunt basc aconseguís alçar-se amb la Champions, la quota d'equips de la Lliga EA Sports ja estaria completa i això implicaria que ni Barça ni Atlètic poguessin entrar i deixessin el Reial Madrid i els "txuri-urdin" com a representants espanyols.

Anar al contingut