Maria Pérez i Álvaro Martín, medalla d'or en els 35 quilòmetres
Maria Pérez i Álvaro Martín, medalla d'or en els 35 quilòmetres (EFE)
Atletisme

Doblet d'or de la marxa espanyola en els 35 quilòmetres del Mundial

Maria Pérez i Álvaro Martín firmen un doblet històric i guanyen la medalla d'or dels 35 quilòmetres marxa del Mundial de Budapest

La marxa espanyola fa història. I de quina manera. Dos atletes han tornat a inscriure el seu nom amb lletres d'or al Mundial d'atletisme de Budapest. Maria Pérez i Álvaro Martín han repetit l'or dels 20 quilòmetres marxa amb una altra medalla d'or en els 35 quilòmetres, una gesta que situa la delegació espanyola amb 4 medalles d'or, totes en marxa.

Maria Pérez venia d'un any complicat on fins i tot es va plantejar plegar. Desqualificada en els últims grans campionats internacionals, ha fet en els últims mesos treball específic de la tècnica i els resultats han arribat.

Si ja va ser molt superior en els 20 quilòmetres, aquest matí ha tornat a fer gala del seu excel·lent estat de forma amb una victòria incontestable en la prova llarga: els 35 quilòmetres. Ha superat la peruana Kimberly García, la seva gran rival i que en l'últim Mundial d'Eugene havia fet doblet d'or també en les dues distàncies. El podi l'ha completat la grega Antigoni Ntrismpioti.

Maria Pérez, que va acabar els 20 quilòmetres amb una contractura, s'ha sobreposat a les molèsties i ha tancat la prova amb un nou rècord dels campionats: 2h 38' 40". A la plaça dels herois de Budapest, la marxadora granadina s'ha convertit en una heroïna de la marxa mundial.

Excel·lent cinquè lloc de Cristina Montesinos

En la mateixa prova, la catalana Cristina Montesinos s'ha fet un nom entre l'elit mundial amb un excel·lent cinquè lloc. En una cursa on ha anat de menys a més, la marxadora terrassenca ha acabat els 35 quilòmetres amb una marca de 2h 45' 32", que suposa una nova marca personal.

Entrenada per Valentí Massana, Cristina Montesinos obté el seu millor resultat en un gran campionat internacional. La també catalana Raquel González ha acabat tretzena amb una marca de 2h 51' 53".

Álvaro Martín, dos de dos

L'extremeny Álvaro Martín també s'ha penjat l'or i ha repetit el doblet de victòries. A més ho ha fet amb un nou rècord d'Espanya de 2h 24' 30". El podi l'han completat l'equatorià Brian Daniel Pintado i el japonès Masatora Kawano. El balear Marc Tur ha acabat 22è.

 

Anar al contingut