Cristiano Ronaldo i González González dónen aire al Reial Madrid contra una dissortada Reial Societat (3-1)

Els blancs han disposat de dos penals inexistents al seu favor per acabar amb la resistència del conjunt d'Eusebio Sacristán, que ha plantat cara, però que no ha tingut la sort de cara

David CarballoActualitzat

El Reial Madrid ha acomiadat el 2015 amb una treballada victòria contra la Reial Societat al Bernabéu (3-1) en un partit on els blancs han tornat a disposar de l'ajuda arbitral per tombar l'equip d'Eusebio Sacristán. Tot i el triomf, el conjunt del discutit Rafa Benítez no ha estat capaç de firrnar una treva amb els seus aficionats.

El Bernabéu ha tornat a rebre Rafa Benítez amb xiulets en una nova demostració de la mala maror que hi ha entre l'afició i el tècnic madridista, amb l'aigua al coll i cada cop amb menys crèdit. Sense marge d'error, el Reial Madrid ha sortit decidit a buscar la victòria i ha posat setge a la porteria de Rulli, que en els primers set minuts ha fet tres grans aturades de mèrit.

L'embranzida ofensiva inicial del Madrid s'ha trobat amb la resposta d'una Reial Societat valenta, però que no ha tingut la sort ni l'abritratge de cara. Primer el seu màxim golejador, Imanol Agirretxe, s'ha hagut de retirar lesionat i poc després, l'àrbitre González González, que s'havia empassat un penal de Pepe a Jonathas amb empat a zero, s'ha inventat un penal inexistent sobre Benzema. Cristiano Ronaldo, gairebé infal·lible des dels 11 metres, ha xutat els núvols.

No satisfet amb el primer regal nadalenc als blancs, González González ha tornat a ser protagonista i ha xiulat un segon penal per unes mans involuntàries de Yuri a l'interior de l'àrea visitant. En aquesta ocasió, Cristiano no ha perdonat i ha inaugurat el marcador poc abans del descans. Per acabar de furgar en la ferida visitant, Sergio Canales també s'ha lesionat, una lesió que s'ha fet tot sol i de què les primeres proves mèdiques han confirmat la gravetat: trencament dels lligaments creuats del genoll esquerre.

Xiulets i nervis a la grada

El Reial Madrid no estava jugant gens bé i ha vist com, només començar la represa, la Reial Societat ha fet l'empat a un amb un golàs de Bruma, que ha posat la pilota a l'escaire de Keylor Navas. La igualada ha desfermat els nervis entre el públic local i de nou Bruma ha desaprofitat una clara ocasió per fer l'1 a 2 per culpa d'un control massa llarg quan encarava tot sol el porter costa-riqueny.

Quan pitjor s'ho estaven passant els blancs i els xiulets s'estaven escampant de forma majoritària per la grada del Bernabéu, Cristiano Ronaldo ha aparegut per calmar els ànims i ha fet el 2 a 1 amb una volea a la sortida d'un córner mal defensat pels donostiarres. La Reial Societat, que estava controlant el partit, ha posat l'ai al cor d'una afició madridista que no ha respirat tranquil·la fins al minut 87, quan Lucas Vázquez ha fet el definitiu 3 a 1. Una victòria poc convincent que serveix per donar aire a Rafa Benítez.