Barça

Capitans amb cada cop menys pes

La presència minvant de Jordi Alba, Gerard Piqué, Sergi Roberto i Sergio Busquets a la gespa simbolitza un canvi d'etapa en el Barça tant com els nous fitxatges

Redacció Esport3Actualitzat

Marc-André ter Stegen va lluir el braçal de capità del Barça aquest dissabte en el partit contra l'Elx (3-0). No és una imatge nova, perquè el porter alemany ja havia sigut capità de manera circumstancial o en partits no oficial. Cap dels quatre capitans, Sergio Busquets, Jordi Alba, Gerard Piqué i Sergi Roberto, va jugar el partit. El reusenc no va anar convocat per molèsties, però els altres tres van veure el partit des de la banqueta. I, pel que es va veure en algunes imatges, van mostrar que no encaixen gaire bé el seu nou paper secundari a dins l'equip.

 

És la primera vegada en més de tres anys que el Barça juga un partit sense la participació de cap dels quatre actuals capitans. L'últim precedent és del maig del 2019, en un desplaçament a Vigo en què l'aleshores entrenador, Ernesto Valverde, va decidir reservar els seus jugadors més valuosos per al partit de tornada de les semifinals de la Champions al camp del Liverpool. La jugada li va sortir malament per partida doble: l'equip B no va donar la talla davant el Celta (2-0), i els titulars també van caure, i de forma més estrepitosa encara, a Anfield (4-0), on els 4 capitans van ser titulars.

Busquets, l'excepció

Aquella debacle, juntament amb la de Lisboa davant el Bayern de Munic, encara pesa en la memòria culer, que des d'aleshores demana renovació. Una renovació que fins ara no acabava d'arribar a determinades demarcacions. Tot i les anades i vingudes de jugadors, Alba i Piqué s'han mantingut intocables les últimes temporades mentre les lesions els han respectat, i també Sergi Roberto ha tingut presència quan ha estat disponible tot i el fitxatge d'un especialista al carril dret com Sergiño Dest.    

Ara, la situació ha canviat per a tots tres. Sergio Busquets és l'únic dels quatre capitans del Barça que no figura entre els jugadors del Barça amb menys participació en aquest exercici:

 

Busquets és clarament el migcentre titular del Barça de Xavi, tot i que el de Terrassa també li dona minuts a Frenkie de Jong en aquesta demarcació en partits concrets.

La pèrdua de pes específic dels capitans pot repercutir en una marxa més o menys propera de tots ells. Sergio Busquets i Sergi Roberto acaben contracte al juny del 2023, mentre Jordi Alba i Gerard Piqué ho fan un any després. Tots ells figuren entre els jugadors de la plantilla que més cobren, i el Barça continua havent de retallar massa salarial. El compte enrere sembla activat  

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut