El Barça se situa líder provisional amb doblet de Lewandowski contra l'Elx (3-0)

Robert Lewandowski ha tornat a ser protagonista a l'Spotify Camp Nou amb dos gols; Memphis ha estat l'altre golejador blaugrana

Xavier LorenteActualitzat

Robert Lewandowski ha tornat a convertir-se en el desllorigador del Barça en un partit que l'equip havia començat amb poques idees. El polonès ha provocat l'expulsió matinera de l'Elx i ha obert el marcador per aplanar el triomf.

Els de Xavi se situen com a líders provisionals de la Lliga amb un punt més (16) que el Madrid (15), que visita demà el Wanda Metropolitano en el derbi de la capital. L'Elx ha evidenciat el seu mal moment. És el cuer, amb tan sols un punt sumat de 18 possibles.

Kessie ha vist la targeta groga quan tot just es complia el minut 5 per un cop de colze a Boyé en un salt per una pilota dividida. L'argentí s'ha retirat uns minuts amb el nas fet un nyap. Al Barça li ha costat desplegar el seu joc, tot i algunes cavalcades de Dembélé (poques hores després de ser pare d'una nena).

L'Elx s'ha tancat molt bé darrere fins a la jugada de l'expulsió per vermella directa de Gonzalo Verdú al minut 14. El capità visitant, últim home de la defensa, ha agafat clarament Lewandowski, que marxava sol cap a la porteria d'Edgar Badia. El col·legiat Muñiz Ruiz no ho ha dubtat en cap moment.

En superioritat numèrica, els blaugranes han trobat més espais per atacar. Dembélé ha fregat el gol en una jugada individual que ha culminat amb un xut ajustat al pal. Memphis, novetat a l'onze culer, Lewandowski i Frenkie de Jong també han enviat nous missatges de perill als il·licitans, però el català Badia ha salvat sota pals.

Finalment, al minut 34 ha acabat arribant el gol del Barça (1-0). Pedri ha habilitat la centrada de Balde per a Robert Lewandowski, que al límit del fora de joc, ha empentat la pilota al fons de la xarxa. Setena diana del polonès en la Lliga, desena en partit oficial amb el Barça.

Una nova assistència de Balde ha generat el 2 a 0 de Memphis al minut 41. El neerlandès ha rebut d'esquena i s'ha girat amb un moviment rapidíssim per deixar clavat el seu defensor i posar-la a l'escaire. Els dos gols han requerit la validació del VAR. Tot seguit, gol anul·lat, aquest cop sí, a Pedri al minut 43.

El canari es trobava en fora de joc quan li ha fet la passada Lewandowski. Muñiz Ruiz ha expulsat per vermella directa el tècnic de l'Elx, Francisco, per protestar reiteradament les decisions en els gols blaugranes. Just abans del descans, nova ocasió local en una rapidíssima transició, però Badia ha desviat el xut de Kessie. L'ivorià ha estat substituït al descans -veient l'amenaça d'una possible segona groga- per Gavi.

La segona part ha arrencat amb el segon gol de Lewandowski després d'una centrada inicial de Dembélé. El nou ídol del Camp Nou -pitxitxi en solitari de la Lliga amb 8 gols- ha aprofitat un refús a l'interior de l'àrea per eixamplar diferències al marcador (3-0, minut 48). Ansu Fati, Raphinha i Bellerín han entrat en la mitja hora final del partit. Lewy ha pogut fer el quart en una desmarcada a l'interior de l'àrea en què ha trencat els seus defensors i ha acabat xutant un pèl alt.

El polonès ha rebut l'ovació del Camp Nou poc després quan Ferran Torres ha entrat en el seu lloc (minut 71). Un actiu Ansu Fati ho ha intentat en diverses ocasions, però no ha trobat porteria. Ter Stegen ha esdevingut un espectador més de l'estadi, i és que l'Elx només ha xutat un cop en tot el matx.