Holanda viu la primera nevada en una dècada

La tempesta Darcy colpeja els Països Baixos amb neu i molt de fred

La neu és notícia als Països Baixos i al nord d'Alemanya amb una nevada que va caure ahir: feia una dècada que no s'hi presentava amb tanta intensitat.

La pertorbació Darcy ha deixat neu a tot arreu i la gent va sortir al carrer per gaudir-ne amb trineus i, fins i tot, amb esquís. L'ambient va ser plenament hivernal, amb valors de -5 ºC. Les autoritats holandeses van declarar una emergència de nivell vermell a tot el país per neu. Els gruixos han oscil·lat entre 5 i 10 cm, i en algunes zones van arribar als 30. El servei meteorològic holandès ha comunicat que és la tempesta de neu més important des del gener de 2010.

 

Les incidències de mobilitat han estat enormes, amb desenes de vols cancel·lats i la xarxa de trens va tancar el servei. Tot i els avisos als conductors de no viatjar, hi van haver més de 80 cotxes que van sortir de la carretera.

Patinar pels canals

Ara el país es prepara per tenir deu dies de fred intens, de cru hivern, que pot congelar l'aigua dels canals. Nombroses persones estan desitjant que es congelin els canals per poder patinar-hi sobre gel: des del 2018 que no és possible. S'espera que es pugui celebrar una marató de patinatge sobre gel de 200 km a través d'onze ciutats, anomenada Elfstedentocht, per primera vegada des de 1997.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut