Creen un bessó digital de la Terra per fer-ne investigació

Actualment, ja no cal investigar amb animals per provar vacunes o productes cosmètics. En molts casos s'han creat bessons digitals sobre els quals es poden modelitzar els efectes de l'aplicació dels fàrmacs o dels productes per comprovar els efectes que provoquen. 

D'una forma similar, el Barcelona Supercomputing Center (BSC) participa en la creació de dos bessons digitals del nostre planeta, sobre els quals es podran experimentar els fenòmens meteorològics i geofísics extrems i també els efectes i impactes del canvi climàtic.

Destination Earth (DestinE)

És una iniciativa de la Unió Europea, emmarcada en el Pacte Verd Europeu i liderada pel director del Departament de Ciències de la Terra del BSC, Francisco Doblas-Reyes. Permetrà saber, a través de la capacitat de supercomputació del MareNostrum 5 present a Barcelona, els impactes que tindran decisions socioeconòmiques o polítiques del futur sobre el clima de la Terra i també les seves conseqüències físiques sobre el territori. 

Aquest projecte té com a objectiu respondre a la necessitat urgent de millorar la nostra capacitat per reaccionar millor i adaptar-nos als reptes mediambientals que plantegen el canvi climàtic i els fenòmens extrems mitjançant el desenvolupament d'una rèplica digital de gran precisió del nostre planeta.

 

El mes de juny es farà la demostració dels dos primers prototips de bessons digitals del nostre planeta.

Saber QUÈ PASSARIA SI...?

Aquests bessons permetran saber "QUÈ PASSARIA SI...?", per exemple, hi hagués un gran sisme o un tsunami; o l'augment del nivell dels oceans, quin efecte de destrucció tindria sobre l'efecte de les onades... Moltes hipòtesis que fins ara s'havien d'imaginar en la ment dels experts ara es podran visualitzar amb totes les dades disponibles.

 
ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut